Napoli-preses fileert scheidsrechtersbazen: "Slechte acteurs"

31 oktober 2019, 17:17

Napoli-voorzitter Aurelio de Laurentiis heeft de vloer aangeveegd met de Italiaanse scheidsrechtersbazen Nicola Rizzoli en Marcello Nicchi. Na het competitieduel met Atalanta (2-2) stak hij een tirade af. In die wedstrijd werd Carlo Ancelotti naar de tribune gestuurd.

Dat gebeurde allemaal nadat Napoli om een penalty schreeuwde, maar in plaats daarvan Atalanta scoorde in de tegenaanval. Ook na het bekijken van de VAR-beelden veranderde arbiter Piero Giacomelli niet van gedachten. Vooral Rizzoli en Nicchi zijn de gebeten hond bij De Laurentiis, die een oproep doet.

"Voorzitters uit onze competities moeten gehoord worden. Anders kregen meneer Rizzoli en Nicchi tachtig miljoen Italianen over zich heen. Zij zijn klaar met de arrogantie", zegt de preses tegen Sky Sport Italia. "Dan heb je nog zo'n scheidsrechter die gentleman Ancelotti wegstuurt. Als ik hem was, wilde ik hier weg. Scheidsrechters weten niet hoe ze zich moeten gedragen."

Volgens De Laurentiis wordt het dan ook tijd voor verandering. "Wij worden hier moe van, wij zijn het voetbal. Zonder ons zouden ze aardappels schillen. Dit voetbal is heel erg ziek, al dertig jaar is er niets veranderd. Beste Nicchi en Rizzoli, laat jullie ware gezicht zien. Tot nu toe hebben jullie slecht dingen gedaan, jullie zijn slechte acteurs."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen