'Geschorst MVV-duo startte opstand tegen trainer Usta'

'Geschorst MVV-duo startte opstand tegen trainer Usta'

31 oktober 2019 – MVV verdenkt Maxime Gunst en Pieter Nys dat ze geprobeerd hebben om een opstand te creëren tegen hoofdtrainer Fuat Usta. Het duo werd twee weken terug uit de selectie gezet vanwege een 'verstoorde relatie' en er werd zelfs gekeken of er per direct afstand genomen kon worden van het duo. De Limburger heeft nu achterhaald wat de reden is van de breuk.Dat laat het medium weten op haar website, doordat het een brief in handen heeft die is ondertekend door technisch directeur Ron Elsen. 'In tegenstelling tot hetgeen jij hebt verklaard, komen wij tot de conclusie dat jij spelers, sponsors en supporters direct, dan wel indirect hebt proberen op te zetten tegen de technische staf (teneinde een ontslag van de hoofdtrainer te bewerkstelligen). Daarmee heb je aldus wel degelijk een negatieve rol hebt gespeeld en heb je het gezag van de hoofdtrainer ondermijnd', citeert De Limburger uit de brief van Elsen aan Gunst, die zijn aandeel zou hebben ontkend.

Lees ook: 'Het geschorste MVV-duo wilde een opstand tegen trainer Fuat Usta starten'

Op basis van meerdere verklaringen worden die conclusies getrokken door Elsen, die het duo per direct op non-actief zette. Beide spelers zouden moeite hebben met de manier van communiceren van Usta, die zich op zijn beurt weer zou ergeren aan de instelling van beide heren, van wie Nys nog zelfs de aanvoerdersband heeft gedragen.

MVV zou het liefst de contracten van beide heren ontbinden, maar dat blijkt juridisch zeer moeilijk. Geen van de hoofdrolspelers wil reageren op de ontwikkelingen in Maastricht. Nys staat sinds 2015 onder contract in Maastricht, toen hij overkwam van Sparta Rotterdam. Sindsdien speelde hij 126 officiële duels voor de Eerste Divisie-club, die momenteel op de zeventiende plaats bivakkeert. Gunst is sinds de zomer van 2018 actief in Maastricht en kwam nog geen dertig duels uit voor MVV.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 19 januari 2021

  2. maandag 18 januari 2021