FC Groningen: eerste verantwoordelijkheid bij Harkemase Boys

31 oktober 2019, 11:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Volgens FC Groningen is Harkemase Boys als eerste verantwoordelijk voor de wanordelijkheden tijdens de bekerwedstrijd van woensdag. "Wij als club zijn alleen verantwoordelijk voor wat er in het uitvak gebeurt, niet voor wat er zich op andere tribunes plaatsvindt", aldus Groningen-directeur Wouter Gudde.

Het duel werd tijdelijk gestaakt nadat een vuurwerkbom van achter het doel van de Harkemase Boys op het veld werd gegooid. Het uitvak met fans van Groningen zat op een andere plek. "Of er FC Groningen-supporters tussen de raddraaiers zaten, moet duidelijk worden. Dat wachten wij af. De eerste verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de thuisclub", laat Gudde weten aan RTV Noord. De directeur laat tevens weten dat het uitvak van begin tot eind gesloten is gebleven.

Lees ook: Buijs na vuurwerkincidenten: "Het is krankjorum

Bij Harkemase Boys weten ze zeker dat het Groningers waren die zich misdroegen. Het zou volgens voorzitter Albertus Boonstra gaan om een groep van circa 25 hooligans. Met de plaatselijke driehoek moet de Friese club proberen te achterhalen wie precies achter het wangedrag zitten. "Uiteraard laten wij ons daarover op de hoogte houden", aldus Gudde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen