Harkemase Boys: Groningen-supporters gooiden met vuurwerk

31 oktober 2019, 08:34

Harkemase Boys - FC Groningen (1-2) moest een feestje worden, maar het bekerduel werd ontsierd door wangedrag van supporters. Beide ploegen gingen naar binnen toen een vuurwerkbom ontplofte achter het doel van Harkema-doelman Erick Jansema. Daarvoor had scheidsrechter Sander van der Eijk het duel ook al kort stilgelegd. "Eén ding is duidelijk: het waren Groningen-supporters die met vuurwerk gooiden, niet die van ons", aldus Albertus Boonstra, voorzitter van Harkemase Boys.

Volgens de preses betrof het een groep van circa 25 hooligans. Zij stonden achter het doel van Jansema. "Wie doet nou zoiets? Die fakkels, dat vuurwerk", zegt de keeper in de Leeuwarder Courant. "Echt belachelijk. Wie neemt er nou zo'n bom mee naar een avondje uit waar ook kinderen op afkomen? Toen die afging, schrok ik me helemaal de pleuris, het suisde heel lang na in mijn oren."

Lees ook: Buijs na vuurwerkincidenten: "Het is krankjorum

Jansema betreurt het dat alles zo moest lopen. "Voor de meeste jongens is zo'n wedstrijd misschien wel het hoogtepunt van hun carrière. Ik speel al zes jaar bij Harkemase Boys, we lootten altijd tegen een tweededivisionist, nu mochten we eindelijk tegen een eredivisieclub spelen. En dan ook nog FC Groningen, de club waar de meeste jongens van ons een verleden hebben. Voor dit soort wedstrijden ga je toch op voetbal? Of niet dan? Het had een geweldige avond moeten worden. En dan gebeurt er dit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen