Maaskant trekt vrije dag VVV-Venlo in na bekerblamage

Maaskant trekt vrije dag VVV-Venlo in na bekerblamage

31 oktober 2019 – Robert Maaskant noemt de bekeruitschakeling van VVV-Venlo door de amateurs van Groene Ster een schande. De derdedivisionist was woensdag na strafschoppen te sterk. Voor Maaskant reden om de vrije dag van vandaag (donderdag) te schrappen en in plaats daarvan te trainen. "Wij moeten dit als hele team dragen, we falen allemaal", aldus de oefenmeester.

"De kans was klein dat wij de beker zouden winnen, maar in de eerste ronde eruit tegen een amateurclubs is gewoon een schande", zegt Maaskant tegen FOX Sports. "Onze 1-0 voorsprong hadden we moeten uitbouwen, maar uit het niets geven we zomaar een strafschop weg. Het moet heel snel anders bij ons."

Maaskant wijst met name naar zijn aanvallers. "Normaal haal je uit zo'n wedstrijd vertrouwen. Je laat aanvallers spelen die goals kunnen maken, maar zij laten het niet zien en het wordt wel tijd. We moeten heel hard gaan werken om aanvallend tot betere resultaten te komen. We scoren te moeilijk."

Dat manco kent VVV ook in de Eredivisie, waarin het al vijf wedstrijden op rij verloor. Echter wil Maaskant niets weten van een crisis. "De competitie vind ik anders. Daarin verliezen we een aantal wedstrijden waarin we goed speelden. Ik denk bijvoorbeeld aan Vitesse-thuis. Het is pas crisis als het bier op is in Venlo, zo heb ik geleerd."

gerelateerd