Klopp overweegt Liverpool terug te trekken uit de League Cup

31 oktober 2019, 08:11   Bijgewerkt: 31 oktober 2019, 10:13

Liverpool-trainer Jürgen Klopp dreigt om Liverpool terug te trekken uit de League Cup. De kwartfinales van het minder belangrijke bekertoernooi in Engeland staan gepland in de overvolle maand december, waarin The Reds naast de drukke Premier League-verplichtingen ook de wereldbeker voor clubteams af moet werken. Als de datum niet verandert voor Liverpool, overweegt de Duitse coach niet te spelen.

Dat liet hij weten na het duel met Arsenal (5-5), waarin het uiteindelijk na strafschoppen won. "Wij mogen niet het slachtoffer worden van dit probleem. De FIFA heeft bepaald dat we in december het WK in Qatar spelen en ook in de Premier League hebben we verplichtingen. Als daar ook nog de League Cup bij komt… Als er geen geschikte datum wordt gevonden – en dan bedoel ik dus niet eerste kerstdag om drie uur 's nachts -, spelen we niet en moet een andere club onze plaats maar innemen."

Dat zou zonde zijn, want van de wedstrijd tegen Arsenal (5-5, winst na strafschoppen) genoot Klopp volop. "Het was een perfecte avond voor de toeschouwers, negentien doelpunten! We maakten weliswaar een paar fouten en de passes waren niet allemaal even goed, maar who cares? Niemand heeft het na dit spektakel over tactiek", lachte de Duitse coach, die trots was op de veerkracht van zijn elftal. "Wat de jongens vanavond hebben gedaan, ik werd gek."

Programma Liverpool:

2 november: Aston Villa

5 november: Genk

10 november: Manchester City

23 november: Crystal Palace

27 november: Napoli

30 november: Brighton & Hove Albion

4 december: Everton

7 december: Bournemouth

10 december: Salzburg

14 december: Watford

18 december: wereldbeker

21 december: wereldbeker

26 december: Leicester City

29 december: Wolverhampton Wanderers

2 januari: Sheffield United

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen