Liverpool in absolute thriller na penalty's te sterk voor Arsenal

30 oktober 2019, 22:42   Bijgewerkt: 30 oktober 2019, 23:12

Liverpool heeft in een ware thriller tegen Arsenal aan het langste eind getrokken. Na negentig minuten stond bij de League Cup-wedstrijd een eindstand van 5-5 op het scorebord. The Gunners gaven tot twee keer toe een voorsprong van twee doelpunten weg. Liverpool scoorde in de penaltyserie alle vijf strafschoppen, terwijl Dani Ceballos de schlemiel van de avond werd door als enige te missen.

Liverpool begon met elf andere namen ten opzichte van de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur van afgelopen weekend. Zo mocht Sepp van den Berg voor het eerst in de basis beginnen bij Liverpool. De zeventienjarige verdediger kwam afgelopen zomer over van PEC Zwolle en maakte eerder al zijn officiële debuut voor The Reds.

De formatie van Klopp begon uitstekend aan de wedstrijd, want al na vijf minuten stond het op voorsprong. Oud-Arsenal-speler Alex Oxlade-Chamberlain werd diep gestuurd en gaf de bal voor, waarna Skhodran Mustafi de bal achter zijn eigen doelman gleed: 1-0. Hierna volgden de doelpunten elkaar in rap tempo op. Lucas Torreira maakte, weliswaar in buitenspelpositie, de gelijkmaker. Niet veel later was het Braziliaanse talent Gabriel Martinelli er als de kippen bij om een rebound in te tikken en zo zette hij zijn Arsenal op 1-2. Niet veel later maakte hij zelfs zijn tweede van de wedstrijd door een voorzet bij de tweede paal eenvoudig binnen te schuiven. Net voor rust maakte James Milner de vijfde goal van de avond door een makkelijk gegeven penalty te verzilveren: 2-3.

Liverpool probeerde hierna door te drukken en ging op jacht naar de voorsprong, maar het was weer Arsenal wat op voorsprong kwam. Joe Willock deed na Oxlade-Chamberlain ook een gooi naar de mooiste treffer van de avond, want hij schoot geweldig raak van een meter of 25: 4-5. Net wanneer iedereen dacht dat een tiende goal er niet meer in zat volleerde Origi in de blessuretijd de 5-5 tegen de touwen.

Penalty's moesten uitwijzen wie naar de volgende ronde zou gaan. Dani Ceballos miste de vierde penalty voor Arsenal, terwijl Liverpool alle strafschoppen raak schoot. Hierdoor bekert Liverpool door naar de kwartfinales van het League Cup-toernooi.