Heracles met pijn en moeite langs RKC in waar doelpuntenfestijn

30 oktober 2019, 20:29

In een bizar bekerduel heeft Heracles Almelo ten koste van RKC Waalwijk de volgende ronde weten te bereiken. De Almeloërs kwamen in de eerste helft op een 2-0 voorsprong. Het lukte RKC om op gelijke hoogte te komen door net voor en na rust te scoren. Vervolgens kwam de thuisploeg wederom de voorsprong maar twee minuten werd het weer gelijk. Silvester van der Water besliste de wedstrijd door de 4-3 te maken.

De twee ploegen stonden aan de aftrap in de wetenschap dat het een dubbele ontmoeting ging worden. Woensdagavond speelden ze tegen elkaar voor de KNVB Beker en zaterdag staat in Waalwijk een Eredivisie-affiche op het programma. RKC heeft acht Eredivisie-wedstrijden op rij verloren en hoopte in de beker op eerherstel. Heracles begon de wedstrijd met de nodige wijzigingen ten opzichte van afgelopen weekend. Dat pakte aan het begin van de wedstrijd direct goed uit. Al na ruim zes minuten spelen schoot Cyriel Dessers de bal kalm langs Etienne Vaessen, na een knappe individuele actie van linksback Lennart Czyborra. Nog geen drie minuten later had Dessers ook de 2-0 op zijn schoen, maar toen had Vaessen wel een knap antwoord op zijn poging.

Ondanks het goede veldspel van de Waalwijkers waren de kansen voor Heracles. Tien minuten voor de rust zetten zij zo'n kans om in een doelpunt. Een splijtende steekpass van Sebastian Jakubiak zette Van der Water oog in oog met de doelman. Vol overtuiging zette hij de 2-0 op het scorebord. Dat was overigens niet de ruststand, want vlak voor het fluitsignaal wist RKC dan toch iets terug te doen. Kevin Vermeulen kreeg alle ruimte om maar eens van afstand uit te halen en zijn bal werd terug het veld in geslagen door Michael Brouwer. Vervolgens kon Darren Maatsen profiteren van de rebound en gaf hij zijn ploeg een beter perspectief voor de tweede helft.

Vervolgens liet ook het zevende doelpunt van de avond niet lang op zich wachten. In minuut 68 controleerde Van der Water de bal knap met de borst en met een ouderwetse dropkick verschalkte hij doelman Vaessen, waarmee hij de einduitslag bepaalde. Zo bekert Heracles nog even verder en kan het zich opmaken voor komende zaterdag. Ook RKC kan ondanks de negende nederlaag op rij met opgeheven hoofd richting huis. De ploeg van Grim heeft genoeg aanknopingspunten en weet dat het kwartje op deze manier ook een keer de goede kant op kan vallen.

Opstellingen en beoordelingen*:

Heracles Almelo: Michael Brouwer 7, Tim Breukers 7, Dario van den Buijs 6,5, Mats Knoester 6, Lennart Czyborra 7, Orestis Kiomourtzoglou 6,5 (Joey Konings -), Sebastian Jakubiak 7, Mauro Junior 6 (Teun Bijleveld -), Silvester van der Water 7, Cyriel Dessers 6,5, Dabney Dos Santos 5,5 (Alexander Merkel -).

RKC Waawijk: Etienne Vaessen 6, Saïd Bakari 6, Melle Meulensteen 5, Hannes Delcroix 3,5, Fabian Sporkslede 5, Kevin Vermeulen 6,5 (Dylan Vente -), Stijn Spierings 5,5, Clint Leemans 6,5, Anas Tahiri 5, Sylla Sow 5,5, Darren Maatsen 5.

Man of the match: Lennart Czyborra

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.