Israël houdt vertrouwen in Senesi: "Komt wel goed"

3 november 2019, 09:35

Voor zeven miljoen euro werd de Argentijnse verdediger Marcos Senesi afgelopen zomer naar Nederland gehaald. Hij was de parel waar men eerst van wilde genieten in Rotterdam-Zuid en vervolgens moest de man die tegen het nationale team van Argentinië aan zou zitten met een flinke winst worden verkocht. Dat was het plan de campagne, maar Senesi maakte amper indruk en zag vervolgens zijn trainer Jaap Stam worden ontslagen. Komt het nog goed met een van de duurste aanwinsten ooit?

Feyenoord begon het seizoen met aanvoerder Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden, het centrale duo waarmee Feyenoord twee jaar geleden nog kampioen werd. Het speelde de eerste drie competitiewedstrijden gelijk en met name de defensie kreeg de nodige kritiek te verwerken. Er moest iets gebeuren achterin, zag ook Stam - die als voetballer uit een heel ander hout was gesneden. Juist zo'n type miste ze achterin misschien wel bij de Stadionclub

Het duurde uiteindelijk tot begin augustus voordat Senesi voor een slordige zeven miljoen euro naar Rotterdam kwam. Senesi werd na een forse transfersoap met grote verwachtingen binnengehaald als de man die de verdediging vorm moest gaan geven. Het duurde even, maar op het kunstgras van FC Emmen maakte hij toch zijn debuut. Het ging niet zoals gehoopt: hij kreeg vrijwel direct een gele kaart en maakte een fout bij de derde goal van Emmen.

{image[317980][right-half][Rinus Israel]}'Gaat wel wat worden'

Ook in de wedstrijden hierna maakte de Argentijn weinig indruk. Aan de bal oogt hij vooral onzeker, terwijl hij als nietsontzienende verdediger beter lijkt te kunnen. Toch houdt Rinus Israël, een van de verdedigende legendes van Feyenoord, vertrouwen in de aanwinst. Dat zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Ik heb hem gezien tegen Young Boys in de Europa League. Ik kreeg toen toch de indruk dat het nog wel wat gaat worden", dacht IJzeren Rinus, die als verdediger altijd zijn mannetje stond. "Ik vond hem verdedigend niet al te geweldig, maar daar was de tegenstander ook naar. Er waren weinig aanvallen van hen."

Israël speelde acht seizoen voor de club uit Rotterdam-Zuid en groeide uit tot een clubicoon. Hij kreeg de bijnaam IJzeren Rinus vanwege zijn verdedigende kwaliteiten en juist dat ontbreekt momenteel bij Senesi, waarvoor hij in de eerste plaats wel gehaald werd. "Verdedigend moet hij beter. Aan de bal vond ik hem wel voldoende. Als elftal beter gaat lopen houdt hij zich wel staande", denkt de 47-voudig international van Oranje.

Weinig concurrentie

Senesi vormde in de wedstrijd tegen Young Boys het centrum met Edgar Ie, die een bizarre handsbal maakte en sindsdien niet meer in actie komt. Dat begrijpt Israël wel: "Van Ie ben ik absoluut geen fan en dat is nog heel zacht uitgedrukt. Wat die heeft gedaan heb ik nog nooit van mijn leven gezien", doelde hij op die handsbal van Ie, waardoor Young Boys een penalty kreeg. Het was bovendien niet de eerste keer dat hij een penalty tegenkreeg na een handsbal.

Het lijkt niet vreemd dat trainer Dick Advocaat Jan-Arie van der Heijden een nieuwe kans heeft gegeven. Wat Israël betreft wordt Ie afgeschreven en houdt men voorlopig nog het vertrouwen in Senesi. "Met hem komt het wel goed, hij moet gewoon samen met Botteghin in het centrum", besluit hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen