De Ligt krijgt woensdag tegen Genoa vermoedelijk rust

30 oktober 2019, 14:21   Bijgewerkt: 30 oktober 2019, 16:07

De kans is groot dat Matthijs de Ligt woensdagavond rust krijgt bij Juventus. De centrale verdediger zit weliswaar bij de selectie voor het duel met het geplaagde Genoa, maar vrijwel alle belangrijke Italiaanse sportmedia schrijven dat hij rust krijgt van trainer Maurizio Sarri. Merih Demiral zal hem vermoedelijk vervangen in de basisopstelling.

Sarri is sowieso een coach die een hoop rouleert in zijn selectie en het is tegen Genoa de beurt aan De Ligt, die de laatste weken het moeilijk heeft bij Juventus. Met meerdere handsballen bracht hij zijn ploeg in de problemen, al leverde het afgelopen weekend tegen Lecce pas voor het eerst puntverlies op (1-1). Daniele Rugani is naast Demiral het andere alternatief centraal achterin.

Met duels met Torino, Lokomotiv Moskou en AC Milan in het vooruitzicht komt de rustperiode voor De Ligt wellicht niet bepaald ongelegen. Aan zijn reservebeurt hoeven overigens verder geen consequenties te worden getrokken: het is in Italië zeer gebruikelijk dat spelers rust krijgen. Dat laatste geldt bijvoorbeeld ook voor sterspeler Cristiano Ronaldo.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen