Willem II'er Nunnely debutant in voorselectie Jong Oranje

Willem II'er Nunnely debutant in voorselectie Jong Oranje

30 oktober 2019 – Ché Nunnely zit voor het eerst bij de voorselectie van Jong Oranje. De twintigjarige aanvaller van Willem II behoort tot de groep van 34 spelers. Het elftal van bondscoach Erwin van de Looi speelt volgende maand een EK-kwalificatieduel met Gibraltar en een vriendschappelijke interland tegen Engeland. Van de Looi maakt volgende week vrijdag zijn definitieve selectie bekend.Nunnely profiteert mede van het feit dat Calvin Stengs tot de voorselectie van het Nederlands elftal behoort. De twintigjarige buitenspeler verruilde afgelopen zomer Ajax voor Willem II. Nunnely speelde zich direct in de basis  van Willem II en mag nu hopen op Jong Oranje. Ook Joey Veerman zal duimen voor een plek in de definitieve selectie van Jong Oranje. De uitblinker van sc Heerenveen solliciteert daar nadrukkelijk naar, maar viel voor de vorige interlandperiode nog af.

Lees ook: Koeman haalt Stengs bij voorselectie Oranje, PSV'er Bergwijn niet

Van de Looi stelt over anderhalve week een groep samen die toewerkt naar het vierde duel in de EK-kwalificatie. Jong Oranje speelt op donderdag 14 november een uitwedstrijd tegen Gibraltar, het oefenduel met de Engelsen wordt vijf dagen later gespeeld op De Vijverberg.

Nederland is de EK-cyclus met drie overwinningen, waaronder op concurrenten Portugal en Noorwegen, uitstekend gewonnen. Alle groepswinnaars plus de beste nummer twee plaatst zich rechtstreeks. De overige nummers twee spelen via play-offs nog om vier tickets.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 28 februari 2020

  2. donderdag 27 februari 2020