Johnsen en Zekhnini weigeren oproep voor Jong Noorwegen

Johnsen en Zekhnini weigeren oproep voor Jong Noorwegen

30 oktober 2019 – Dennis Johnsen (PEC Zwolle) en Rafik Zekhnini (FC Twente) zijn niet langer beschikbaar voor Jong Noorwegen. Het aanvallende duo heeft het vertrouwen in de bondscoach Leif Gunnar Smerud opgezegd en wenst niet langer voor het team uit te komen. "Hij gebruikt spelers op de verkeerde positie in een systeem waarin niemand weet hoe we moeten spelen", zei de buitenspeler van PEC. Dat vertellen ze in een uitgebreid interview met het Noorse medium VG, waarin ze vol de aanval openen op de bondscoach. Tobias Heintz (Kasimpasa) sluit zich aan bij het duo dat actief is in de Eredivisie. Ze zijn ontevreden over de hoeveelheid speeltijd in interlands met Jong Noorwegen en vinden dat de nadruk veel te veel wordt gelegd op de prestaties van het team, in plaats van de ontwikkeling. Daarnaast zou de tactiek en aanpak volledig verkeerd vallen bij de selectie. 

Ook vinden ze de communicatievaardigheden van de coach ver onder de maat. Zo zou Zekhnini nooit met hem in gesprek kunnen. "Zolang hij de bondscoach is, ben ik niet meer beschikbaar", zegt Zekhnini dan ook stellig. Ook is de aanpak veel te verdedigend en het niveau van coachen onder de maat. "De trainingen bij Noorwegen zijn van een vreselijk niveau." Johnsen sluit zich bij die woorden aan: "Ik heb niet het idee dat ik bij Noorwegen een beter speler word." 

In de laatste interland verloor Jong Noorwegen overigens van Jong Oranje, toen Heintz werd gewisseld, Johnsen inviel en Zekhnini negentig minuten op de bank bleef. "Ik mocht wel warmlopen, maar eerlijk gezegd heb ik dat niet echt gedaan. Ik liep maar wat langs de zijlijn", zei de voetballer van FC Twente.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 februari 2020

  2. dinsdag 18 februari 2020