Koeman haalt Stengs bij voorselectie Oranje, PSV'er Bergwijn niet

30 oktober 2019, 12:03   Bijgewerkt: 30 oktober 2019, 14:01

Bondscoach Ronald Koeman heeft Calvin Stengs voor het eerst opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De aanvaller van AZ heeft een plekje bemachtigd door zijn goede prestaties in Alkmaar en mag hopen om bij de interlands tegen Noord-Ierland (uit) en Estland (thuis) erbij te zijn. Ook PSV-aanvaller Donyell Malen zit ondanks zijn enkelblessure bij de selectie, terwijl dat voor Steven Bergwijn (hamstring) niet geldt.

Eerder nog liet Koeman de buitenspeler van AZ links liggen: dat had mede te maken met de belangrijke wedstrijd voor Jong Oranje, maar ook omdat hij zijn EK-kwalificatiegroep bij elkaar wilde houden. Desondanks erkende Koeman al wel het talent van de AZ'er en vond hij dat Stengs het uitstekend deed. Vermoedelijk doet hij het momenteel zo goed, dat hij vond niet meer om hem heen te kunnen in de nieuwe voorselectie.

Dat Malen wel in de voorselectie zit en Bergwijn niet, is vermoedelijk vanwege de ernst van beide blessures. Van de diepe spits heeft PSV de hoop dat hij sneller weer kan aansluiten, terwijl de hamstringblessure van Bergwijn [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/358226/psv-tegen-sparta-mogelijk-opnieuw-zonder-trio-van-sterkhouders/,_blank,niet voor de interlandperiode lijkt hersteld]. Ook Jeroen Zoet is opgenomen in de voorlopige selectie, net als Kenneth Vermeer en Marco Bizot. Norwich City-keeper Tim Krul [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/358219/krul-hoopt-op-terugkeer-in-het-nederlands-elftal/,_blank,hoopt] ook weer in beeld te komen bij Oranje, maar zit nog niet bij deze voorselectie. 

Kongolo en Kluivert niet

Verder zijn de meeste spelers die de vorige keer de definitieve selectie van Oranje niet haalden, Davy Pröpper (blessure), Tonny Vilhena, Hans Hateboer, Wout Weghorst en dus Zoet (vorige keer geblesseerd), weer opgenomen in de voorselectie van Koeman Alleen Terence Kongolo en Justin Kluivert zitten er niet bij, laatstgenoemde wordt verwacht bij Jong Oranje. Koeman maakt volgende week vrijdag zijn definitieve selectie bekend voor de beslissende EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland (zaterdag 16 november) en Estland (dinsdag 19 november). 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen