FC Groningen-talent Hoekstra krijgt kans door blessure Padt

30 oktober 2019, 10:21

FC Groningen-keeper Jan Hoekstra mag zich verheugen op zijn debuut in het profvoetbal. De 21-jarige goalie wordt gezien als een groot talent uit de eigen opleiding, maar speelde nog geen seconde in het eerste team. Door een bovenbeenblessure van concurrent Sergio Padt staat het talent tegen Harkemase Boys wél in de basis.

Dat schrijft het Dagblad van het Noorden. Marco van Duin en Jan de Boer zijn de derde en vierde keeper in de selectie van Danny Buijs, maar staan lager in de pikorde dan Hoekstra, die meermaals werd opgeroepen voor Jong Oranje en ook eenmaal in actie kwam. In maart dit jaar speelde hij tegen de leeftijdsgenoten van Egypte en hield hij de nul (1-0 winst).

Sowieso moet Buijs rouleren bij FC Groningen, want ook aanvoerder Mike te Wierik en spits Charlison Benschop ontbreken woensdagavond. Een makkelijk karwei verwacht de oefenmeester derhalve ook niet. "Harkema staat bekend als een club waar het altijd lastig is om te voetballen. Veel fysiek sterke spelers en een eigen identiteit. Altijd 4-3-3 en op jacht naar doelpunten", weet de coach uit ervaring tegenover de ochtendkrant.

"En er spelen natuurlijk allerlei sentimenten mee bij spelers van Harkemase Boys die het bij FC Groningen niet hebben gered. Die kunnen boven zichzelf uitstijgen, maar ze kunnen ook onder de druk bezwijken", aldus Buijs, die dan ook extra op zijn hoede is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen