Lukkien uit zorgen over FC Emmen: "We verdedigen niet goed"

30 oktober 2019, 09:04

De vele tegendoelpunten van FC Emmen bezorgen Dick Lukkien hoofdbrekens. Na de 4-1 van vrijdag tegen FC Twente verloor de Drentse club dinsdagavond in de beker van NAC Breda (3-2). "We verdedigen niet goed, dat baart absoluut zorgen", aldus de trainer.

"Vandaag krijgen we de goals veel te simpel tegen. Dan is het lastig om wedstrijden te winnen .We moeten hier echt mee aan de slag", zegt Lukkien tegen FOX Sports. "Verdedigen is ook een kwestie van eer. We hebben duidelijke afspraken bij spelhervattingen, maar bij de tweede goal staan er twee helemaal vrij. Bij het derde doelpunt geeft Dennis (Telgenkamp, red.) de bal onnodig weg. Dan komt er een voorzet en geven we de spits een meter. Het gaat erom dat je voor je man wilt zijn en dat duel wilt winnen. Dat ontbreekt bij ons."

Lukkien moet daar hard mee aan de slag wil Emmen in de Eredivisie wegblijven van de onderste plaatsen. "We blijven trainen, we blijven de afspraken benoemen en we spreken de jongens erop aan. Het is geen onwil van hen, daar geloof ik helemaal niet in. De spelers willen altijd. Alleen op dit moment valt het niet goed. We moeten doorgaan. We weten ook waar we vandaan komen. Het baart ons zorgen, maar er is geen man over boord."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen