Locadia hoopt met speeltijd en doelpunten weer op Oranje

30 oktober 2019, 10:55

Jürgen Locadia hoopt op huurbasis bij Hoffenheim weer in beeld te komen bij Oranje. Na zijn eerste Bundesliga-doelpunt van afgelopen zaterdag tegen Hertha BSC is het aan de 25-jarige spits om die lijn door te trekken. "De laatste maanden heb ik bij trainingen keihard gewerkt om weer een kans te krijgen en onze trainer heeft dat gezien en beloond", klinkt een dankbare Locadia over het vertrouwen van Alfred Schreuder in hem.

Schreuder zelf lokte Locadia van Brighton & Albion Hove naar Hoffenheim. "Hij kende mijn situatie bij Brighton, waar ik ups en downs had en nooit een lange serie wedstrijden achter elkaar kon spelen. Dat heb ik nodig om het beste uit mezelf te kunnen halen, zoals dat bij PSV ook lukte", vertelt Locadia in het Eindhovens Dagblad. "Het gesprek was prettig. De trainer raakte me, omdat hij zich heel goed in mijn situatie had verdiept en me ook kon overtuigen dat ik met mijn kwaliteiten bij de ploeg zou passen. Dat Joshua (Brenet, red.) mijn ploeggenoot is, was mooi meegenomen."

Oranje

In zijn PSV-periode lonkte voor Locadia zijn debuut voor het Nederlands elftal. Hij zat al weleens bij de selectie, maar tot minuten kwam het nooit. "Ik zat er een tijdje mee, maar ben nog altijd jong genoeg om het wel te kunnen afdwingen. De ambitie heb ik absoluut. Als ik hier veel speel en vaker ga scoren, ga ik ervan uit dat ik weer in beeld kan komen. Dit is net als de Premier League een veel sterkere competitie dan de Eredivisie. Het is aan mij om mijn kansen te pakken. Iedereen kan van iedereen winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen