Schrouff staat aandelen Roda JC gratis af: "Goed gevoel bij"

30 oktober 2019, 08:04

Ook de Belg Wouter Vandenhautte had interesse in de overname van Roda JC, maar Frits Schrouff deed zijn aandelen over aan Roland Hogenelst en vijf Limburgse ondernemers. Mensen van de streek kregen de voorkeur. "De andere partij, Wouter Vandenhaute uit België, was zeker niet de mindere", aldus Schrouff.

"Qua ervaring met leiding geven en qua sportbeleving had die partij juist meer. Hij wilde ook mensen meebrengen, die ervaring hadden met het leiden van grote clubs", vertelt Schrouff in De Telegraaf. De aandelen (een kleine tachtig procent) doet hij voor niets van de hand. "Deze mensen gaan in ruil daarvoor investeren in Roda. Er zit bij hen genoeg kapitaal en zij zijn capabel om de club goed te leiden. Ik heb een goed gevoel bij deze oplossing."

Lees ook: Roda JC-redder nuchter: "Wij zijn geen suikeroompjes"

Schrouff dacht eerder dat zijn aandelen bij Mauricio Garcia de la Vega in goede handen waren. Dat liep totaal anders. "Met zijn toneelstukje heeft hij er heel wat mensen in weten te praten. Zelfs de burgemeester. En mij ook natuurlijk. De man was een grote acteur en had geen kapitaal, maar hij had wél bestuurlijke capaciteiten. Met zijn contacten in de makelaarswereld heeft hij een selectie neergezet, die minstens zo goed was als die van vorig jaar, maar wel een miljoen euro goedkoper. We hebben nog nooit zo'n sterk team voor zo weinig geld gehad. Dat is zijn verdienste."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen