Luckassen wil niet terug naar PSV: "Afgesloten hoofdstuk"

Luckassen wil niet terug naar PSV: "Afgesloten hoofdstuk"

30 oktober 2019 – Derrick Luckassen is niet van plan om na dit seizoen nog terug te keren bij PSV. De verdediger annex middenvelder wordt momenteel verhuurd aan Anderlecht en heeft daar duidelijk gemaakt dat hij in Eindhoven geen toekomst meer heeft. "Ik heb spijt dat ik ooit voor PSV koos. De trainers, de stad Eindhoven: ik keer er niet meer terug." Dat vertelt hij tegenover Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. Luckassen is zeer openhartig over zijn periode bij PSV en over trainer Mark van Bommel, met wie hij geen goede relatie onderhoudt. "Zolang hij daar zit, keer ik zeker niet terug. Dat is geen wrok, hij ligt me gewoon niet. PSV is een afgesloten hoofdstuk", stelt Luckassen, die nog een contract heeft tot en met 2022, stellig.

Dit seizoen speelde hij nog in de voorronde van de Champions League en in de Johan Cruijff Schaal, niet veel later wat hij opeens persona non grata. "Ineens zat ik uit het niets niet meer bij de selectie. Ik wist niet wat er gebeurde", blikt Luckassen terug. Een fout tegen FC Basel werd hem fors aangerekend. "Nochtans vond ik dat ik een sterke wedstrijd speelde. Ik heb toen met de trainer gesproken, maar ik kon moeilijk met hem omgaan. Als ik hem op straat zou tegenkomen zou ik hem misschien wel een hand geven, maar verder niets."

Aan de technisch directeur van PSV zou hij hebben laten weten niet meer terug te willen naar Eindhoven en het liefst vertrekt hij sowieso naar het buitenland. In Nederland voelt hij zich niet meer prettig. "Ik voel me daar geviseerd. Zoals die zogenaamde fout tegen Basel. Het is heel snel: Luckassen dit of Luckassen dat. Als er iets rond mij gebeurt in Nederland, is het meteen een bom. Ik draag een stempel met me mee. Als een wedstrijd niet goed is, is het al snel mijn schuld."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 19 januari 2020

  2. zaterdag 18 januari 2020