Ierse oud-topspits Keane duikt op bij sc Heerenveen

29 oktober 2019, 23:47

sc Heerenveen heeft deze week een gast van grote statuur op bezoek. Robbie Keane krijgt in Friesland deze week namelijk een kijkje achter de schermen. De oud-topspits is namelijk bezig om het hoogste trainersdiploma te halen en omdat een internationale studiereis daar onderdeel van is, kijkt Keane mee bij sc Heerenveen.

De 39-jarige Keane is een levende legende in Ierland, waar hij voor de nationale ploeg liefst 126 interlands speelde. Hij is daarmee recordinternational. Zijn lange carrière voerde hem langs tal van clubs, waaronder Tottenham Hotspur, Liverpool en LA Galaxy. Nu is hij dus bezig om zijn trainerspapieren te halen, al werkt hij al wel als assistent bij de nationale ploeg.

Tegenover de Leeuwarder Courant vertelt hij over zijn bezoek aan Heerenveen. "Natuurlijk heb ik weleens van Heerenveen gehoord", zegt Keane. "Ik heb deze club alleen nooit van dichtbij meegemaakt. Ik heb wel tegen andere Nederlandse clubs gevoetbald, zoals Ajax en Feyenoord. Maar op basis van wat ik deze dagen heb gezien, kan ik zeggen dat Heerenveen goed wordt geleid. Bovendien hebben ze met Johnny Jansen volgens mij een aardige vent en goede manager in huis."

Technisch directeur Gerry Hamstra is blij met het bezoek van Keane. "Wij staan altijd open voor dit soort uitwisselingen", legt hij uit. De beleidsbepaler spreekt van een 'win-win-situatie'. "Ik ben heel erg voorstander van kennis opdoen, zowel binnen als buiten de voetbalwereld. Zo moeten onze jeugdtrainers elk jaar verplicht een buitenlandse club bezoeken. Met de komst van deze Ierse trainers halen we nu een keer de kennis in huis."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen