Roda JC-redder nuchter: "Wij zijn geen suikeroompjes"

29 oktober 2019, 23:44   Bijgewerkt: 30 oktober 2019, 07:53

Het ziet er ineens weer positief uit voor Roda JC, nu bekend is dat de club voor de rest van het seizoen financieel wordt gedekt door Roland Hogenelst, Stijn Koster en een aantal lokale ondernemers die samen een meerderheidsaandeel (78,8 procent) krijgen in de club. Eerstgenoemde geeft tegenover De Telegraaf tekst en uitleg.

Afgelopen vrijdag leek hij nog af te haken wat betreft het redden van Roda, maar maandag werd bekend dat de ondernemer alsnog instapt. Het ondernemerspact van Roda wil de komende jaren de club in financieel en organisatorisch rustiger vaarwater brengen. Hogenelst wilde in de zomer al de tachtig procent aandeel van Frits Schrouff in Roda JC overnemen, maar kreeg toen nul op het rekest.

Nu is het dus wel raak. "Toen ik hoorde van de problemen rondom Garcia de la Vega heb ik me opnieuw gemeld en ditmaal ben ik wel doorgedrongen tot Frits Schrouff", vertelt hij aan het dagblad. "Toen is het idee ontstaan om de club over te nemen en de horeca-inkomsten te garanderen. Daar zijn we aan gaan werken, totdat bleek dat het gat veel groter was dan mij was voorgespiegeld. Toen besefte ik dat ik dat niet alleen kon gaan dragen. Daarna heb ik een gesprek gehad met Stijn Koster en heb ik gevraagd of hij meedeed. Totdat we ons wederom gingen verdiepen in de boekhouding, ditmaal met onze eigen mensen. Daarbij kwamen er nog weer wat dingen naar boven en kwamen wij op het punt, dat we het te risicovol vonden, omdat we eigenlijk niet wisten hoe het er echt voorstond. De eindconclusie was toen, dat we het niet konden gaan doen."

Maar samen met meerdere ondernemers kreeg Hogenelst alsnog voldoende vertrouwen en stapte hij in. "We wisten, toen we erin stapten, dat de kans redelijk groot is, dat de club ook volgend jaar een tekort op de begroting heeft. De afgelopen jaren was het zo, dat er een begroting werd ingediend, waarvan al bekend was dat het niet klopte. En dan kwamen ze aan het einde van het seizoen een paar miljoen tekort en was er altijd een suikeroom, die dat aanvulde. Op deze manier werd de club niet gedwongen daar iets aan te doen. Als je 2 miljoen op je begroting tekort komt, dan zal je daar een oplossing voor moeten vinden. Tenzij je iemand hebt, die het wil aanvullen, maar dat soort partijen zijn wij niet. Wij zijn geen suikeroompjes en gaan voor een meer bedrijfsmatige benadering."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen