Onrust bij Arsenal na uitval captain Xhaka richting fans

29 oktober 2019, 16:00

Het is momenteel zeer onrustig bij Arsenal, dat zondag met 2-2 gelijkspeelde tegen Crystal Palace. Tijdens die wedstrijd werd aanvoerder Granit Xhaka gewisseld en bij het verlaten van het veld werd hij uitgejoeld door een groot gedeelte van de aanhang, wat ervoor zorgde dat Xhaka misbaar maakte naar de fans. Volgens Unai Emery heeft de captain het er moeilijk mee.

De Zwitser ontbreekt daardoor in de selectie voor het duel met Liverpool (uit) van woensdag. "Het is niet gemakkelijk voor hem en het team", zei Emery dinsdag op de persconferentie. "Hij heeft normaal met de groep meegetraind, maar hij voelt zich down en teleurgesteld over de situatie. We proberen hem op de been te helpen. We hebben de steun van de fans nodig, maar die voelt hij op dit moment niet. Zijn gedrag is altijd perfect en hij geeft alles voor de club. Hij weet dat hij misschien te ver is gegaan met zijn reactie, maar hij reageerde als mens. Elke speler heeft de steun van de fans nodig." Het is nog niet duidelijk of de uitval richting de supporters nog gevolgen gaat hebben voor het aanvoerderschap van de Zwitser.

De remise tegen Palace was de tweede dreun in korte tijd voor Arsenal, na de 1-0 nederlaag bij Sheffield United eerder in de week. De slechte resultaten zorgde voor woede bij de fans, die Xhaka dus als Kop van Jut beschouwen. Arsenal kan het blazoen woensdag in de uitwedstrijd tegen Liverpool weer oppoetsen, maar zal dat zonder enkele belangrijke krachten proberen. David Luiz, Calum Chambers, Xhaka en Pierre-Emerick Aubameyang zitten niet in de selectie.

Lees ook: Liverpool met jeugdkeeper Kelleher tegen Arsenal

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen