Sarri houdt vertrouwen in De Ligt: "Beste defensie van de Serie A"

29 oktober 2019, 15:21   Bijgewerkt: 30 oktober 2019, 16:32

Matthijs de Ligt was zaterdagmiddag voor een groot deel verantwoordelijk voor het puntverlies van Juventus op bezoek bij Lecce (1-1). De verdediger maakte niet voor de eerste keer dit seizoen hands, waardoor Lecce uit een penalty voor de gelijkmaker zorgde. Maurizio Sarri blijft echter het volste vertrouwen houden in de miljoenenaankoop van afgelopen zomer en stelt ook in de wedstrijd van woensdagavond De Ligt hoogstwaarschijnlijk gewoon weer op.

"Op dit moment kan ik zowel Matthijs (De Ligt, red.) als Leonardo (Bonucci, red.) niet buiten de basis laten", sprak de Italiaanse oefenmeester op de persconferentie van Juventus. Woensdagavond speelt de Oude Dame de thuiswedstrijd tegen Genoa en voorafgaand aan dit duel roemde de coach zijn verdediging, die dit seizoen in sommige wedstrijden juist zo kwetsbaar overkwam. "Wij hebben de beste verdediging van de competitie. Het gemiddeld aantal doelpunten in de Serie A is toegenomen, terwijl onze tegengoals bijna alleen maar uit penalty's komen."

Juventus is dit seizoen ook weer ijzersterk in eigen huis en verspeelde daar nog geen punt. Genoa staat maar net boven de degradatiestreep en stelde met Thiago Motta een nieuwe trainer aan na de tegenvallende resultaten. Desondanks verwacht Sarri een moeilijke wedstrijd tegen de nummer zestien van de Serie A. "Zij hebben een team dat heel goed voetbal speelt en staan gezien hun technische kwaliteiten veel te laag op de ranglijst. Het wordt een zware wedstrijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen