KNVB bevestigt ontvangst garantstelling van Roda JC

29 oktober 2019, 13:23

De KNVB heeft bevestigd dat nieuw puntenaftrek Roda JC bespaard blijft. De vereiste documenten en garantstelling hebben de voetbalbond tijdig bereikt, waardoor de Limburgers niet meer hoeven te vrezen voor een nieuwe straf met bijbehorende puntenaftrek.

Dat schrijft De Telegraaf. Hiermee voorkomt de club bovendien dat het traject richting het mogelijk verliezen van de licentie wordt ingezet. Dat was al de verwachting na de reddingsactie van horecamagnaat Roland Hogenelst en ICT-ondernemer Stijn Koster, maar dat nieuws is nu ook door de KNVB bevestigd aan de ochtendkrant.

Hogenelst was eerder dit weekend al in gesprek geweest met de club, maar toen haakte hij af vanwege een te grote onzekerheid op organisatorisch en financieel gebied. Echter stapt hij alsnog in, in samenwerking met Koster en drie lokale ondernemers durfde de horecamagnaat het wel aan.

Lees ook'Roda JC alsnog in handen van horeca- en ict-ondernemers'

Hogenelst en Koster nemen allebei een groot deel van de aandelen over, de lokale ondernemers komen in het bezit van een kleiner percentage aandelen. In het nieuwe plan is ook een rol voor de supporters van Roda weggelegd, die eveneens een deel van de aandelen zullen overnemen. De hoop is dat er in een later stadium nog meer lokale ondernemers zullen aansluiten bij de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen