NAC Breda doopt stadionnaam eenmalig om 'Stanislaw Macze'

29 oktober 2019, 12:31

NAC Breda heeft het stadion voor dinsdagavond omgedoopt in de naam van Stanislaw Macze. De eerstedivisionist doet dat ter nagedachtenis aan de bevrijding van Breda, dinsdag exact 75 jaar geleden. De afgelopen week staat Breda op veel plekken stil bij deze gebeurtenis en dus ook bij het bekertreffen met FC Emmen.

Dat laat NAC Breda weten op de clubsite. 'Rond de wedstrijd NAC - FC Emmen willen we stilstaan bij de bevrijding van Breda en onze dank uiten naar hen die hun leven hebben gegeven en geriskeerd om onze stad te bevrijden', schrijft NAC Breda.

'Al wekenlang zijn de Breda Loco's bezig met een groot eerbetoon aan de Poolse bevrijders, dat voorafgaand aan de wedstrijd van de tribune zal rollen. Daarnaast wordt de symbolische aftrap van dit duel verricht door de nabestaanden van twee Poolse soldaten die Breda hebben bevrijd. Bovendien wordt de naam van het stadion van NAC speciaal voor deze dag symbolisch omgedoopt tot Stanislaw Maczek Stadion.'

Dankzij de aanpak van generaal Stanislaw Maczek zijn veel kenmerkende elementen van de stad Breda bewaard gebleven. Daarvoor is de stad hem nog altijd dankbaar en zijn er vandaag de dag nog veel Poolse invloeden in de stad, waar ook altijd nog veel nabestaanden van de Poolse soldaten wonen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen