Lukkien pleit voor challenges: "Heb je gelijk, dan hou je hem"

28 oktober 2019, 22:14

Net als in hockey en tennis een optie om een challenge aan te vragen. FC Emmen-trainer Dick Lukkien ziet het wel zitten. "Geef elk team per helft één of twee challenges. Heb je gelijk, dan hou je hem. Heb je dat niet, dan ben je een challenge kwijt", stelt de coach voor.

Lukkien pleit voor challenges als verbetering/oplossing voor de onduidelijkheid die is ontstaan door de komst van de video-arbitrage. "Elk weekend kan je wel vijftien tot twintig momenten benoemen. Ook bij ons vrijdag wordt een overtreding op Luciano Slagveer vlak voor de 2-0 niet bestraft. Je kunt er niet omheen dat dat een overtreding is. Dat de scheidsrechter het niet ziet, wil je liever niet… maar er zit ook nog een VAR die het moment in de herhaling kan zien", zegt de trainer tegen RTV Drenthe.

De niet geziene overtreding wil Lukkien niet als excuus gebuiken voor de nederlaag tegen FC Twente (4-1) van afgelopen vrijdag. "Ik ben heel kritisch op mezelf en op mijn spelers. Maar dat mag ik ook zijn op de scheidsrechters en de VAR en dát mag ik, denk ik, ook best benoemen", aldus Lukkien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen