Troost verrast door Stam: "Het was voor hem een optelsom"

28 oktober 2019, 19:45

Sjaak Troost is verrast door het besluit van Jaap Stam om op te stappen als hoofdtrainer van Feyenoord. Dat zegt de technisch directeur van de Rotterdamse club maandagavond tegen het Algemeen Dagblad. Als het aan Troost had gelegen, was Stam aangebleven.

Troost en Stam voerden vorige week voor de wedstrijd tegen Young Boys (2-0) een uitgebreid gesprek. "Hij uitte toen al wel zijn zorgen. Kan ik Feyenoord nog beter laten voetballen? Hij toonde zich toen kwetsbaar. Het was achteraf een eerste signaal. Uiteindelijk verliep dat gesprek plezierig en sloten we het goed af. Daarom kwam zijn boodschap vandaag toch als een verrassing", aldus Troost.

Stam liet Troost maandag, daags na de verloren Klassieker tegen Ajax (4-0), weten het niet meer te zien zitten. "Dat was een vrij kort gesprek. Jaap was vrij duidelijk. Er was geen ruimte om hem over te halen. Zo is Jaap. Het was voor hem een optelsom van de laatste weken. En de nederlaag tegen Ajax was ook niet niks hè. Als het aan ons had gelegen was hij nu nog de trainer van Feyenoord geweest."

Het is nog niet bekend wie het takenpakket van Stam overneemt. Voorlopig neemt de huidige technische staf de honneurs waar. "We gaan zorgvuldig op zoek naar een opvolger. Ik ga daar niet over speculeren. Het was vandaag hectisch en emotioneel. Morgen gaan we ons buigen over de nieuwe trainer", zegt Troost.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen