Dest hakt knoop door en verkiest VS boven Oranje

28 oktober 2019, 16:27   Bijgewerkt: 28 oktober 2019, 17:58

Na lang wikken en wegen heeft Sergiño Dest de knoop doorgehakt. De achttienjarige rechtsback van Ajax verkiest een interlandloopbaan bij de Verenigde Staten boven het Nederlands elftal. Dat maakt Dest maandagmiddag bekend via de officiële kanalen van de Amsterdamse club.

Dest voerde de voorbije tijd met zowel Oranje-bondscoach Ronald Koeman als VS-keuzeheer Gregg Berhalter meerdere gesprekken. Koeman zag een toekomst voor de Ajacied in het Nederlands elftal en wilde hem er zodoende graag bij hebben. In september speelde de rechtsback al twee wedstrijden voor Team USA, maar die waren vriendschappelijk en dus niet bindend.

"Ik heb gekozen voor Amerika. Dat heb ik gedaan omdat het voor mijn gevoel de juiste keuze was. Het was geen makkelijke keuze. Ik heb er lang over nagedacht, maar het is uiteindelijk Amerika geworden", luidt de eerste reactie van Dest. "Ik heb mijn hele jeugd voor Amerika gespeeld. Ze hebben me goed opgevangen. Bij Nederland speel je met de beste spelers ter wereld. Ze hebben een heel goed team, dat is heel mooi, maar uiteindelijk speelde mijn gevoel de grootste rol."

Dest geeft toe dat hij slapeloze nachten heeft gehad door de keuze die hij moest maken. "Iedereen zat aan mij te trekken. Ik probeerde rustig te blijven en mijn keuze te maken. Ik denk dat ze in de Verenigde Staten wel blij worden. Als ik voor Nederland had gekozen, was iedereen in Nederland blij geweest en in de Verenigde Staten niet. Ik wil niemand iets verwijten. Het is niemand zijn schuld. Je kunt het niet wijten aan Ronald of zeggen dat het Nederlands elftal me te laat heeft opgeroepen. Ik heb de keuze gemaakt. Het is mijn leven."

Zijn keuze voor de VS is er niet een voor een garantie op (meer) speeltijd. "Bij beide landen is er geen zekerheid. De kwaliteiten van de spelers daar (in de Verenigde Staten, red.) zijn wat minder. Dat kan ik wel toegeven. Ik moet gewoon mijn best doen. Het maakt niet uit waar of met wie ik speel", aldus Dest, die eerder in de Ajax-kleedkamer zijn interlandkeuze aan zijn teamgenoten bekendmaakte.

Reactie Koeman

Via de website van OnsOranje heeft Koeman gereageerd op de keuze van Dest. "Sergiño heeft mij vanochtend gebeld en uitgelegd waarom hij voor Amerika kiest. Dat is een moeilijke keuze die hij alleen zelf kan maken en ik respecteer zijn beslissing". De bondscoach liet de 18-jarige Ajacied weten waardering te hebben voor de zorgvuldige manier waarop hij zijn keuze heeft gemaakt en kenbaar heeft gemaakt", aldus de bondscoach.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen