Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Van Rhijn ontsnapt in derby: "Hij had hem kunnen geven"

Van Rhijn ontsnapt in derby: "Hij had hem kunnen geven"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

28 oktober 2019 – Ricardo van Rhijn realiseert zich dat hij zondag goed wegkwam toen hij tijdens de Derby van het Noorden in het strafschopgebied aan het shirt van Mike te Wierik trok. De VAR bekeek de beelden, maar vond het niet nodig om scheidsrechter Allard Lindhout naar de kant te roepen.

"Toen de VAR ging kijken, dacht ik: dit zou zomaar een penalty kunnen zijn", erkent de back van sc Heerenveen in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Dan had ik er niets van kunnen zeggen. Ik stond bij die vrije trap van Groningen positioneel niet goed, waardoor ik naar het shirt van Te Wierik greep. De VAR heeft de beelden goed bekeken. Blijkbaar vond hij het, om wat voor reden dan ook, geen penalty."

Videoscheidsrechter Joey Kooij, die eerder in de wedstrijd wél ingreep toen Groningen-back Deyovaisio Zeefuik hands maakte in het strafschopgebied, haalde zich zondag de woede op de hals van de Groningers. "Het gaat wéér over de VAR. Zoals elke week. Misschien vinden de mensen van de VAR dat zelf leuk. Maar verder irriteert iedereen zich er volgens mij aan. Er wordt alleen helemaal niks aan gedaan. De twijfel en irritatie nemen toe. Niet alleen bij ons, maar overal. Het moet een keer afgelopen zijn met dat geneuzel over de VAR", aldus 'slachtoffer' Te Wierik.

Tegenover het Dagblad van het Noorden liet de Groningen-captain zich ook negatief uit over de VAR. "Van Rhijn trekt overduidelijk aan mijn shirt. Hij zei na afloop zelf tegen mij dat hij geluk had gehad. Het was gewoon een honderd procent strafschop, maar die wordt ons dan om één of andere reden onthouden. Leg het mij maar uit", zei hij onder meer. Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd