FC Groningen
1 – 0
Ajax
Willem II
0 – 0
PEC Zwolle

Vlap als bankzitter bij Anderlecht roept vragen op in België

Vlap als bankzitter bij Anderlecht roept vragen op in België

28 oktober 2019 – De situatie van Michel Vlap doet in België wenkbrauwen fronzen. Als bankzitter kwam hij vrijdag tegen Eupen niet eens in actie. Rondom de Fries zijn verder geen incidenten geweest, dus is het vermoeden dat de staf de man van zeven miljoen euro simpelweg niet goed genoeg vindt om wekelijks te spelen.Volgens Het Laatste Nieuws verwachtte men intern bij Anderlecht een basisplaats voor Vlap. Een week eerder tegen Sint-Truiden moest de voormalig smaakmaker van sc Heerenveen nog ziek afhaken. Voor het duel van drie dagen geleden gaven Vincent Kompany en Frank Vercauteren de voorkeur aan Edo Kayembe. HLN noemt het opvallend dat Vlap uit het niks uit de gratie is gevallen: 'Van man van zeven miljoen naar net niet overbodig bij Anderlecht'.

Vlap moet zich aangesproken voelen door de woorden die Vercauteren na de wedstrijd tegen Eupen sprak. "Als je wisselt, moet je zeker zijn dat de speler die inkomt beter zal presteren. Daar was ik net níet zeker van. Op training waren er te veel mentaal afwezig."

Echter maakt Jan Olde Riekerink - Vlaps voormalig trainer bij Heerenveen - zich geen zorgen. "Michel heeft alle kwaliteiten om Anderlecht te helpen. Hij is erg doelgericht, bespeelt de ruimtes perfect en is een eeuwige winnaar. Een strijdvaardige bovendien. Michel zal het hoofd niet laten hangen na slechts één tegenslag."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 januari 2020

  2. zaterdag 25 januari 2020