Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

KNVB: liever geen ingreep bij handsbal van Groninger Zeefuik

KNVB: liever geen ingreep bij handsbal van Groninger Zeefuik

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

28 oktober 2019 – Ook de KNVB zet vraagtekens bij de penalty die sc Heerenveen kreeg tegen FC Groningen. De bal ging op de stip voor hands van Deyovaisio Zeefuik. Volgens Reinold Wiedemeijer had videoscheidsrechter Joey Kooij niet in moeten grijpen. "Hier hadden we liever geen ingreep gezien", zegt hij.

"We hebben afgesproken dat wanneer iets duidelijk fout is, de VAR ingrijpt. Dit is voortgekomen uit het feit dat de hand naar de bal gaat, maar hij krijgt natuurlijk ook een zet (van Chidera Ejuke, red.)", blikt Wiedemeijer terug met FOX Sports. "Ik weet niet of het geldingsdrang is. Ik denk dat de VAR veel meer in het moment zit en daar naar kijkt. Feit blijft dat wij liever hebben dat hij hier niet ingrijpt."

Lees ook: benadeelde Buijs is het zat: "Ik word kotsmisselijk van de VAR"

Ook was er nog een tweede penaltymoment. Ricardo van Rhijn trok in de zestien aan het shirt van Mike ter Wierik. Allard Lindhout vond het na afloop een strafschop, maar tijdens de wedstrijd werd hij niet geroepen door de videoref. Wiedemeijer: "De VAR vindt dat moment te licht. Dat de verdediger met vuur speelt, is duidelijk."

Thomas
Over de rode kaart voor Ryan Thomas is Wiedemeijer zeer te spreken. De PSV'er kreeg rood op advies van de VAR. Pol van Boekel gaf zelf eerst een gele kaart. "Dat is waar wij die VAR voor wilden. Een fantastisch moment. Dit ging jaren fout, wij gaven geel."

In de VAR-terugblik kwam de Klassieker niet aan bod, omdat Ajax - Feyenoord tijdens de analyse net was afgelopen. Daarom werd de wilde tackle van Joël Veltman op Luciano Narsingh ook niet besproken.

Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

Tegen Senegal en Qatar konden honderden Nederlanders al vijftig euro bijschrijven, maar ook tegen de USA kan het weer. Jacks pakt wederom uit met een leuke actie voor nieuwe spelers. Zet je één euro op Nederland dan win je vijftig euro bij winst!

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd