KNVB: liever geen ingreep bij handsbal van Groninger Zeefuik

28 oktober 2019, 09:36

Ook de KNVB zet vraagtekens bij de penalty die sc Heerenveen kreeg tegen FC Groningen. De bal ging op de stip voor hands van Deyovaisio Zeefuik. Volgens Reinold Wiedemeijer had videoscheidsrechter Joey Kooij niet in moeten grijpen. "Hier hadden we liever geen ingreep gezien", zegt hij.

"We hebben afgesproken dat wanneer iets duidelijk fout is, de VAR ingrijpt. Dit is voortgekomen uit het feit dat de hand naar de bal gaat, maar hij krijgt natuurlijk ook een zet (van Chidera Ejuke, red.)", blikt Wiedemeijer terug met FOX Sports. "Ik weet niet of het geldingsdrang is. Ik denk dat de VAR veel meer in het moment zit en daar naar kijkt. Feit blijft dat wij liever hebben dat hij hier niet ingrijpt."

Lees ook: benadeelde Buijs is het zat: "Ik word kotsmisselijk van de VAR"

Ook was er nog een tweede penaltymoment. Ricardo van Rhijn trok in de zestien aan het shirt van Mike ter Wierik. Allard Lindhout vond het na afloop een strafschop, maar tijdens de wedstrijd werd hij niet geroepen door de videoref. Wiedemeijer: "De VAR vindt dat moment te licht. Dat de verdediger met vuur speelt, is duidelijk."

Thomas

Over de rode kaart voor Ryan Thomas is Wiedemeijer zeer te spreken. De PSV'er kreeg rood op advies van de VAR. Pol van Boekel gaf zelf eerst een gele kaart. "Dat is waar wij die VAR voor wilden. Een fantastisch moment. Dit ging jaren fout, wij gaven geel."

In de VAR-terugblik kwam de Klassieker niet aan bod, omdat Ajax - Feyenoord tijdens de analyse net was afgelopen. Daarom werd de wilde tackle van Joël Veltman op Luciano Narsingh ook niet besproken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen