Roda JC zoekt nieuwe eigenaar in België en Dubai

28 oktober 2019, 07:55   Bijgewerkt: 28 oktober 2019, 09:01

Roda JC moet snel op zoek naar een nieuwe potentiële grootaandeelhouder, nu de deal met La Cubanita-eigenaar is stuk gelopen. De Limburgse club heeft de regionale investeerders ingeruild voor geïnteresseerden uit België en Dubai, waar directeur Hessel Meijer sprak met Aleksei Korotaev, die twintig procent van de aandelen Roda JC in handen heeft.

Dat schrijft De Telegraaf. Ook met de Belgische media- en sportondernemer Wouter Vandenhaute is een eerste gesprek gevoerd over de mogelijke overname van de club: eerder had hij nog interesse om aandelen te nemen van Anderlecht. Er is haast geboden, omdat de garantstelling voor de ruim negen ton vandaag bij de KNVB moet liggen, anders volgt er vermoedelijk drie punten in mindering. En dat is extra zonde, omdat de Limburgers in sportief opzicht sinds het vertrek van Mauricio Garcia de la Vera erg goed gaat.

Lees ook: Problemen zetten streep door overname Roda JC

"Er is een verkennend gesprek geweest maar op dit moment is de overname nog niet concreet. Ik heb ook nog Let's Play, mijn makelaarsbureau. Maar Roda JC is wel een leuke club", aldus Vandenhaute. Ook met Korotaev werd gesproken, maar hij kan nog altijd niet bij zijn geld en kan de eerstedivisionist niet uit de brand helpen.

De overname door Roland Hogenelst, eigenaar van de La Cubanita-keten, leek lang rond te komen, totdat hij zich terugtrok. Hij vond de financiële en organisatorische problemen van Roda te groot. Hogenelst nam de beslissing naar eigen zeggen met 'pijn in het hart'. De tapaskoning voerde al een tijd onderhandelingen met Roda JC. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen