Roma boekt nipte thuisoverwinning op dolend AC Milan

27 oktober 2019, 20:00

AS Roma heeft zondagavond in eigen huis met 2-1 gewonnen van AC Milan. De ploeg van Justin Kluivert, die zelf geschorst was na zijn rode kaart van vorige week, kwam in de eerste helft op voorsprong door Edin Dzeko. In de tweede helft kwam Milan op gelijke hoogte via linksback Theo Hernández, maar nog geen vijf minuten later maakte Nicolo Zaniolo de winnende treffer. Zo behoudt Roma aansluiting met de subtop in Italië.

Bij AC Milan wil het dit seizoen totaal niet vlotten. De clubleiding ontsloeg Marco Giampaolo ruim een week geleden en hoopt met de aanstelling van Stefano Piolo de weg omhoog in te zetten. Onder de nieuwe trainer werd de eerste wedstrijd teleurstellend gelijkgespeeld tegen promovendus Lecce.

In de wedstrijd tegen Milan begon de ploeg beter, spits Rafael Leao zag zijn inzet gekeerd worden door Roma-doelman Pau Lopez terwijl Suso zijn treffer afgekeurd zag worden vanwege buitenspel. Na ruim een half uur spelen werd het zelfs 1-0 voor de thuisploeg, via topscoorder Edin Dzeko. De Bosnische spits kopte via de paal keurig raak.

In de tweede helft begon Milan opnieuw goed, ditmaal leverde dit wel een doelpunt op. Linksback Theo Hernández schoot schitterend raak in de linkerhoek met een laag schot. Milan wist dit echter nog geen vijf minuten vol te houden, want kind van de club Nicolo Zaniolo bezorgde de thuisploeg een nieuwe voorsprong. Hij haalde vanaf de rand van de zestien uit en zag zijn poging in de rechterhoek belanden, buiten bereik van de Milan-doelman Gianluigi Donnarumma. In de blessuretijd was Milan nog dichtbij de gelijkmaker, maar de vrije trap van Hakan Calhanoglu ging naast de verkeerde kant van de paal.

Na de trainerswissel is Milan er niet bepaald vooruit op gegaan. Stefano Pioli wist in zijn eerste twee duels niet te winnen, dus blijft de druk aanhouden op de rood-zwarte formatie uit Milaan. Zij staan momenteel op een teleurstellende twaalfde plek. Roma houdt door de overwinning aansluiting met de subtop en staat op de vijfde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen