Van Bommel: "In ondertal moet je in het duel blijven"

27 oktober 2019, 17:37   Bijgewerkt: 27 oktober 2019, 19:01

Mark van Bommel zag dat zijn PSV zondag een slecht einde maakte aan een zeer ongelukkige week. Er werd verloren van FC Utrecht, gelijkgespeeld tegen LASK Linz en zondag met 0-4 verloren van AZ. Volgens de coach werd het moeilijk na de rode kaart voor Ryan Thomas.

De middenvelder kreeg al na 22 minuten rood. "In ondertal moet je in de wedstrijd blijven. Er moet iets over je heen komen dat je er alles aan doet om een 0-0 over de streep te trekken. Dat was er niet", spreekt Van Bommel op de clubwebsite. "Ik vond AZ goed aan de wedstrijd beginnen. Langzaam kwamen wij er ook in. Volgens mij kregen we toen ook een aantal kansen. Daarna kwam het moment van de rode kaart. We probeerden het toen tot de rust dicht te houden omdat je in de wedstrijd moet zien te blijven, maar net voor rust krijg je twee goals tegen. Dan maak je het zelf wel heel moeilijk."

PSV moest het zaterdag doen zonder Donyell Malen, Steven Bergwijn en Mohamed Ihattaren. "Dat zijn hele goede spelers, maar dat weet je van tevoren. Het is niet zo dat we daarom verloren hebben", zei Van Bommel. "Je moet altijd proberen, ook als je drie wedstrijden achter elkaar wint, om te analyseren. In Utrecht was er tot aan de 1-0 weinig aan de hand. Iedereen voelde toen dat wij in de wedstrijd zaten. De twee rode kaarten die je vervolgens krijgt, kosten enorm veel kracht. Tegen LASK vond ik ons heel goed spelen, maar scoren we niet. Ook dat duel kostte ons veel kracht. En ook nu is het kijken waardoor deze nederlaag tot stand komt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen