Utrecht wint dankzij benutte penalty's van matig Sparta

27 oktober 2019, 16:28   Bijgewerkt: 27 oktober 2019, 16:36

FC Utrecht heeft zondagmiddag een terechte 1-2 overwinning geboekt op bezoek bij Sparta Rotterdam. De ploeg van John van den Brom had er weliswaar drie penalty's voor nodig. De eerste werd al na acht benut door Jean-Christophe Bahebeck. Ragnar Ache maakte niet veel later gelijk voor Sparta, maar Adam Maher maakte voor rust nog een tweede Utrechtse treffer vanaf de strafschopstip. Die penalty werd in eerste instantie gemist door Bahebeck, maar Utrecht mocht nogmaals aanleggen omdat doelman Ariel Harush te vroeg van zijn lijn was. In de tweede helft was Sparta veel te afwachtend op aanspraak te maken op een gelijkmaker en bleef het bij 1-2. 

FC Utrecht moest het in Rotterdam doen zonder Simon Gustafson, na de tackle van Nick Viergever van vorige week raakte de Zweed dusdanig geblesseerd dat hij zondagmiddag niet inzetbaar was voor John van den Brom. Hij werd vervangen door Jean-Cristophe Bahebeck. Bij Sparta maakte Ariel Harush zijn debuut onder de lat, omdat vaste doelman Tim Coremans geschorst was na zijn kopstoot van vorige week.

Hierna trok Sparta een handbalverdediging op en had Utrecht alle moeite om hier doorheen te combineren. De Rotterdammers loerden op de counter, maar waren in de omschakeling ook erg slordig. Een paar minuten voor de rust kreeg Utrecht opnieuw een penalty op advies van de VAR. Bahebeck ging voor zijn tweede, maar zag zijn inzet gered worden door Harush. Echter, de VAR greep opnieuw in omdat de doelman te vroeg van zijn lijn was. Maher ging dit keer achter de bal staan en scoorde wél en zorgde zo voor een 1-2 ruststand.

In de tweede helft liet Utrecht de bal heel makkelijk rondgaan en had liet het de thuisploeg soms minutenlang achter de bal aanlopen. Sparta hield ondanks de achterstand vast aan de verdedigende speelwijze en loerde op de counter. Beide ploegen kwamen echter niet tot grote kansen. Pas in het laatste kwartier ging Sparta meer vooruit spelen en ging het met invaller Lars Veldwijk op zoek naar een gelijkmaker. Utrecht werd in de counter gevaarlijk met Gyrano Kerk en ook een corner werd bijna ingekopt door Sander van der Streek. Tot een gelijkmaker zou het niet meer komen en dat was gezien de hele wedstrijd ook niet terecht geweest. Door deze overwinning doet Utrecht goede zaken, zij klimmen naar de vijfde plaats in de Eredivisie. 

Opstellingen en beoordelingen

Sparta Rotterdam: Ariel Harush 4,5; Dirk Abels 5,5 (73. Khalid Kharami -), Bart Vriends 5, Jurgen Mattheij 5, Lassana Faye 6 (84. Lars Veldwijk -); Mohamed Rayhi 5 (66. Joel Piroe 5) , Dante Rigo 5, Abdou Harroui 6,5, Adil Auassar 6; Ragnar Ache 5,5, Halil Dervisoglu 6

FC Utrecht: Maarten Paes 6; Sean Klaiber 6,5, Willem Janssen 7, Justin Hoogma 7, Mark van der Maarel 6; Joris van Overeem 6, Adam Maher 7, Bart Ramselaar 6 (74. Patrick Joosten -); Sander van de Streek 6; Gyrano Kerk 5 (89. Giovanni Troupée -), Jean-Christophe Bahebeck 6,5 (64. Urby Emanuelson 6)

Man of the Match: Adam Maher

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen