Huntelaar: "Je ziet aan Ronaldo wat je kan doen om fit te blijven"

27 oktober 2019, 10:35   Bijgewerkt: 27 oktober 2019, 11:24

Hij is inmiddels 36 jaar oud, maar Klaas-Jan Huntelaar is 'still going strong'. De Ajax-spits is nog altijd op topniveau actief omdat hij veel met zijn fitheid bezig is. "Als je er elke dag aan werkt, blijf je fitter dan wanneer je er niet aan werkt", zegt hij tegen de NOS.

Huntelaar neemt oud-teamgenoot Cristiano Ronaldo (34) als voorbeeld. "Je ziet aan hem wel wat je kan doen om topfit te blijven. Hij is iemand die heel erg met voetbal bezig is. Bijna obsessief. Ronaldo doet heel veel krachttraining", aldus de Ajacied, die in zijn tijd in Duitsland tegenover een spits stond die nu op 41-jarige leeftijd nóg actief is: Claudio Pizarro van Werder Bremen. "Ik denk dat hij voor elke topsporter een voorbeeld is, als je op die leeftijd nog wedstrijden speelt... Met alle respect, hè!"

Mogelijk komt Huntelaar zondagmiddag in actie als Ajax het in De Klassieker opneemt tegen Feyenoord. De routinier begon afgelopen competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk in de basis. Ajax speelde niet goed, maar won wel met 1-2. "RKC is zeker een prikkel, maar wel een prikkel die ook een beetje uit jezelf moet komen", stelt Huntelaar. "Iedereen was in zijn achterhoofd toch al een beetje bezig met Chelsea. Dat mag niet, elke trainer waarschuwt daar ook voor, dat hebben ze bij ons ook gedaan. Maar uiteindelijk zie je dat het op het veld toch net een tandje minder is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen