Captain Memphis: "Dit jonge team heeft leiders nodig"

27 oktober 2019, 09:24   Bijgewerkt: 27 oktober 2019, 09:31

Memphis Depay droeg zaterdag de aanvoerdersband om zijn arm en nam tegen FC Metz meteen zijn verantwoordelijkheid. Met een prachtig doelpunt en een door hem geforceerde strafschop loodste hij Olympique Lyon naar een 2-0 zege. Vlak voor tijd gaf trainer Rudi García hem een publiekswissel.

De nieuwe Franse trainer van Lyon heeft Memphis nog niet definitief aangewezen als zijn aanvoerder, maar tegen Metz liet de 25-jarige aanvaller blijken die rol graag op zich te nemen. "Deze overwinning doet ons goed", luidde Memphis' eerste reactie na de wedstrijd. "We zijn een jong team en hebben leiders nodig. Ik probeer alles te geven voor dit team."

Memphis maakte dit seizoen al acht doelpunten in twaalf wedstrijden voor Lyon. Tegen Metz maakte hij zijn vijfde in de competitie. "Dit was een wedstrijd zoals alle andere, ondanks dat ik aanvoerder was. Ik ben heel blij met deze overwinning. We moeten gefocust blijven en ons goed voorbereiden op de komende wedstrijd."

Lyon neemt het volgende week zaterdag op tegen Toulouse. Of Memphis dan weer de aanvoerdersband draagt, is nog niet bekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen