Blijdschap bij 'grandioos' Willem II na beste start van de eeuw

26 oktober 2019, 23:40

Willem II beleeft de beste seizoenstart van deze eeuw. De Tilburgers waren zaterdag ook te sterk voor provinciegenoot RKC Waalwijk (2-1) en staan op een keurige vijfde plaats in de Eredivisie. In het Willem II-kamp heerst uiteraard bijna louter blijdschap.

Trainer Adrie Koster is vooral tevreden over het openingskwartier, toen het in Tilburg al 2-0 stond. "We begonnen grandioos. Maar aan het einde gaven we de bal zo vaak onnodig weg, dat het wel paniekvoetbal leek. Op zo'n moment moeten we de rust bewaren, maar we hebben wel een ploeg die in staat is om de zege eruit te slepen. Er zit weerbaarheid in de ploeg, waardoor het moeilijk is om van ons te winnen", aldus de winnende coach in gesprek met FOX Sports.

Freek Heerkens is ook te spreken over de inzet van de Tilburgers, die volgens de routinier geen betere selectie van vorig jaar hebben. "Ook als we er doorheen zitten, blijven we toch gaan. Dat tekent deze ploeg. Dat was tegen FC Twente al zo en nu ook tegen RKC. In die wedstrijden pak je dan drie punten, dat tikt toch lekker aan."

De vijfde plaats komt volgens Koster voornamelijk door het arbeidsethos van de Brabanders. "Er zit venijn in de ploeg. Over-mijn-lijk-mentaliteit, mede daardoor staan we zo hoog."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen