Bliksemstart levert ADO Den Haag bij Vitesse eindelijk punten op

26 oktober 2019, 21:45   Bijgewerkt: 26 oktober 2019, 22:10

ADO Den Haag weet na vijf nederlagen op rij weer eens wat winnen is. Een ijzersterk begin was genoeg om de overwinning uit het vuur te slepen tegen Vitesse. Ruim een minuut na het eerste fluitsignaal tekende Crysencio Summerville aan voor de 0-1. Even later verdubbelde Lex Immers de score, waar het uiteindelijk ook bij bleef. Vitesse kwam nauwelijks echt terug in de wedstrijd, al had het pech toen Tim Matavz' treffer wegens buitenspel werd afgekeurd.

De ploeg uit de hofstad kende een bliksemstart door in de tweede minuut de score te openen.

Een vroege voorzet van Aaron Meijers kon door Lex Immers in eerste instantie niet worden gepromoveerd tot doelpunt, maar na een knappe reactie van Remko Pasveer was de rebound wel weggelegd voor Crysencio Summerville. Daarmee is hij de jongste doelpuntenmaker voor ADO Den Haag ooit. Vier minuten later kon ADO niet alleen spreken van een bliksemstart, maar ook van een absolute droomstart. Elson Hooi maakte de actie op links en zag Lex Immers vrij staan op de rand van de zestien meter. Hij twijfelde geen seconde en krulde de bal fraai in de bovenhoek.

Met een 0-2 stand ging Vitesse op zoek naar de aansluitingstreffer. Met een kwartier op de klok creëerden de Arnhemmers de beste mogelijkheid. Bryan Linssen gooide snel in terwijl de defensie van ADO nog niet gepositioneerd stond en Matavz testte doelman Luuk Koopmans. De bal werd echter net voor de lijn weggehaald door Shaquille Pinas. Verder wist Vitesse maar mondjesmaat gevaarlijk te worden. Het meeste gevaar kwam van de voorzetten van Max Clark. Na een klein half uur spelen was het Tim Matavz die zo'n voorzet net over het doel kopte.

Na rust werd de tactiek van ADO al snel duidelijk; de boel dichthouden en op de counter gevaar proberen te stichten. Daar konden ze na een uur spelen bijna van profiteren. John Goossens kreeg alle vrijheid en denderde door over de linker flank. Hij bediende met een voorzet Elson Hooi die op zijn beurt de bal maar half wist te raken en dus naast werkte. Tien minuten later dacht Vitesse de gelijkmaker te scoren toen Jay-Roy Grot het eens van afstand probeerde. Matavz stond echter buitenspel bij het scoren van de rebound en dus ging het feestje niet door.

Even later dachten de supporters weer te kunnen juichen toen Navarone Foor opdook bij de tweede paal. De scherpe voorzet van Eliazer Dasa werd echter voorlangs geschoten door de middenvelder. ADO leverde veel strijd en hield de ruimtes behoorlijk klein waardoor Vitesse weinig creëerde. Een kwartier voor tijd kreeg Matavz nog een schietkans vanaf een meter of zeven, maar hij schoot wild over. Ondanks een aantal kleine mogelijkheden kwam Vitesse niet meer tot scoren. Zij zullen zich gaan focussen op de bekerwedstrijd van komende dinsdag tegen De Graafschap. ADO mag tot donderdag genieten van de overwinning, dan staat Fortuna op het programma.

Opstellingen en beoordelingen*

Vitesse: Remko Pasveer 5,5, Eliazer Dasa 6, Danilho Doekhi 6, Armando Obispo 5,5, Max Clark 6,5, Jay-Roy Grot 6, Navarone Foor 5 (Oussama Darfalou -), Matus Bero 6, Bryan Linssen 6, Tim Matavz 5, Nouha Dicko 4,5 (Thomas Buitink 6).

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 7, Aaron Meijers 7, Shaquille Pinas 6,5, Tom Beugelsdijk 6, Dion Malone 5,5, John Goossens 6, Danny Bakker 6, Lex Immers 7, Elson Hooi 5,5 (Robin Polley -), Michiel Kramer 5,5 (Tomas Necid 6), Crysencio Summerville 6,5 (Erik Falkenburg 6).

Man of the match: Lex Immers

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen