Record Lewandowski, eerste Duitse doelpunt Locadia

26 oktober 2019, 17:26   Bijgewerkt: 26 oktober 2019, 17:38

Bayern München heeft met dank aan Robert Lewandowski opnieuw een overwinning geboekt in de Bundesliga. In eigen huis won de koploper van Union Berlin, op andere velden Schalke 04 en Borussia Dortmund gelijkspeelden en Jürgen Locadia namens Hoffenheim zijn eerste Duitse competitiegoal wist te maken.

Bayern München – Union Berlin: 2-1

Koploper Bayern München maakt dit seizoen een ijzersterke indruk en laat, behoudens verrassend puntverlies tegen Hoffenheim – weinig steken vallen in de Bundesliga. Een belangrijke rol is wederom weggelegd voor Robert Lewandowski, die bezig is aan zijn beste seizoenstart ooit. De Poolse topspits maakte in München de tweede treffer van Der Rekordmeister en is daarmee de eerste spelers die de eerste negen Bundesliga-wedstrijden op het scoreformulier komt. Hij maakte er al dertien in de eerste negen competitieduels. En dat terwijl er tegen Union Berlin ook nog een goal van zijn makelij werd afgekeurd door de VAR.

Benjamin Pavard had de score met zijn eerste thuisdoelpunt al geopend en ondanks het feit dat Union Berlin vanaf elf meter nog wat terug wist te doen, raakte Bayern geen moment echt in de problemen. Zodoende is de ploeg van Niko Kovac in ieder geval voor even koploper van Duitsland.

Schalke 04 – Borussia Dortmund: 0-0

In Gelsenkirchen en omstreken wordt elk seizoen uitgekeken naar de Kohlenpott-derby. De twee grootste clubs uit het Ruhrgebied maken er geregeld een spektakelstuk van. In de Veltins Arena was daar ditmaal geen moment echt sprake van. Kansen en andere opwindende momenten waren er zeker na rust nauwelijks tijdens het stroperige duel, waardoor het duel doelpuntloos bleef. En daar zal vooral Schalke, dat voor rust de lat en paal trof, van balen. Veel schieten beide ploegen niet op met het punt. Schalke staat zevende, Dortmund derde.

Hertha BSC – Hoffenheim: 2-3

In Berlijn was er meer amusement. Dankzij de eerste competitiegoal van Jürgen Locadia pakte Hoffenheim vroeg de voorsprong. Andrej Kramaric schoot de ploeg van Alfred Schreuder voor rust nog op 0-2, maar Hertha (met Karim Rekik in de basis) kwam via Dodi Lukebakio en Salomon Kalou knap terug tot 2-2. Dankzij een late goal van Benjamin Hübner won Schreuder alsnog.

Overige uitslagen.

Freiburg – RB Leipzig: 2-1

Paderborn – Fortuna Düsseldorf: 2-0

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen