Tweede jeugd voor Vlaar: "Prachtig om onderdeel van AZ te zijn"

26 oktober 2019, 16:10

Ron Vlaar is in het shirt van AZ bezig aan zijn tweede jeugd. De routinier is centraal achterin een van de uitblinkers bij de verrassing van het huidige seizoen. Ondanks zijn 34 jaar en zijn lange lijst aan blessures, denkt hij nog niet aan stoppen.

En dat was anderhalf jaar geleden wel anders, blijkt in een interview met De Volkskrant. Vlaar, die zondag met AZ bij PSV voor een stunt wil zorgen, schrok bij het zien van de videobeelden die hij van zichzelf terugzag. "Ik zag beelden van mezelf en dacht: Ronnie dit ziet er niet ut. Kom op man, waar ben je mee bezig? Dit is toch niet hoe jij op het veld wil staan?"

De beelden zorgden ervoor dat Vlaar zelfs overwoog te stoppen. Dat stadium is hij inmiddels al maanden gepasseerd. "Het voelt alsof ik mijn bonusjaren beleef en in die verlengde tijd begin ik ook weer echt goed te voetballen. Het maakt me trots. Het is prachtig om onderdeel te zijn van dit AZ." Dit seizoen merkt Vlaar dat hij bij het jeugdige AZ nog altijd meedraait. "Je hebt soms de bevestiging nodig dat je het nog kan, zoals in het Europa Leagueduel met Manchester United. Ik doe er alles aan om topfit te zijn en ik ben blij dat de club me de ruimte geeft voor extra investeringen."

Vlaars loopbaan kende geregeld blessureleed. Twee keer liep hij een zwaar kniekwetsuur op. Hoe lang zijn lichaam het nog volhoudt, durft hij niet te zeggen. Hoopvolle voorbeelden zijn er in ieder geval genoeg: "Ik zie hoe Roger Federer op zijn 37ste nog een Wimbledonfinale speelt, hoe Cristiano Ronaldo op zijn 35ste nog steeds een topatleet is. Het kan ook wel op latere leeftijd. De vraag is of je het wilt opbrengen, want je gaat pijn lijden. Maar ik krijg er voor veel terug. Het is heerlijk om nog op topniveau te kunnen spelen. Dan ben ik weer even die jonge, onbevangen speler uit 2005."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen