Leicester City slacht Southampton met maar liefst 0-9

25 oktober 2019, 22:55   Bijgewerkt: 26 oktober 2019, 09:55

Een ongekende avond in de Premier League. Leicester City heeft namelijk waanzinnig hard uitgehaald in de uitwedstrijd tegen Southampton. De ploeg van Brendan Rodgers was ongenadig hard voor de thuisploeg en won met liefst 0-9, een uitslag die zelden voorkomt in de Premier League. Bij Leicester maakten liefst twee spelers een hattrick. De enorme overwinning betekent tevens een Premier League-record.

Al vanaf de eerste minuut had Leicester het overwicht op een avond waarop alles misging voor Southampton. Na tien minuten zorgde linksback Ben Chilwell voor de 0-1 en twee minuten later kreeg Southampton-verdediger Ryan Bertrand een directe rode kaart. Het was het begin van de ongekende instorting van Southampton. Nog voor rust werd de score door Leicester opgevoerd naar 0-5 en ook na de pauze gingen de bezoekers vrolijk verder.

Ayoze Perez werd één van de matchwinners door een hattrick te maken. De spits die overkwam van Newcastle United scoorde voor vandaag nog niet voor zijn nieuwe club, maar waande zich vanavond in een speeltuin. Dat gold ook voor Jamie Vardy, die eveneens drie goals aantekende. Zijn laatste doelpunt betekende de 0-9 en viel in blessuretijd uit een strafschop. De overige goals werden gemaakt door Youri Tielemans en James Maddison.

De 0-9 overwinning betekent een evenaring van de grootste uitslag ooit in de Premier League-historie. Het is tevens de grootste uitzege ooit. Southampton blijft door de dramatische uitslag zeventiende staan, terwijl Leicester oprukt naar de tweede plaats. Het heeft nu drie van de laatste vier duels in drie punten omgezet en heeft twee punten meer dan Manchester City, dat zaterdag thuis speelt tegen Aston Villa.