Twente door effectieve eerste helft ruim langs FC Emmen

25 oktober 2019, 21:55   Bijgewerkt: 25 oktober 2019, 23:50

FC Twente heeft vrijdagavond met 4-1 gewonnen van FC Emmen. De Tukkers speelden niet overtuigend, maar waren in de eerste helft uiterst effectief in de kansen en stonden zo in de rust al op een riante 3-0 voorsprong door twee treffers van Haris Vuckic en één van Lindon Selahi. Keziah Veendorp gaf Emmen in de tweede helft hoop, maar Aitor Cantalapiedra besliste in de slotfase de wedstrijd met een penalty. Dit betekende na vier nederlagen op een rij weer eens een overwinning voor Twente.

FC Twente stond voorafgaand aan deze wedstrijd behoorlijk onder druk, want de ploeg van Gonzalo Garcia verloor al vier wedstrijden op een rij en met Sparta, Willem II en Heracles waren het ook nog eens directe concurrenten waar het van verloor. Voor Garcia was dit reden om het een en ander om te gooien, ervaren krachten als Wout Brama en Peet Bijen werden voor dit duel naar de bank verwezen waardoor Oriol Busquets en Lindon Selahi in de basis mochten beginnen.

Dick Lukkien leek de schade te willen beperken en wisselde aanvaller Jafar Arias voor verdediger Keziah Veendorp. Uitgerekend Veendorp maakte na vijf minuten spelen echter de 3-1. Hij schoot na een uitstekende Drentse aanval raak vanaf de rand van de zestien. Hierna werd het steeds meer een open wedstrijd, met veel aanvallen in de omschakeling en tegelijkertijd ook veel fouten. Aitor Cantalapiedra kreeg namens de thuisploeg de beste kans, maar Michael Heylen haalde de bal van de lijn. Emmen probeerde een tweede treffer te forceren en bracht extra aanvallers, maar het was Twente wat de wedstrijd besliste. Aitor maakte met een panenka de vierde uit een penalty. Hij miste in eerste instantie, maar mocht nog een keer aanleggen omdat Telgenkamp te vroeg van zijn lijn af was en bepaalde zo de eindstand op 4-1.

Door deze overwinning kan Twente eindelijk weer eens een keer drie punten bijschrijven. Het nestelt zich in de middenmoot van de Eredivisie, terwijl Emmen wéér een uitwedstrijd verliest en zo onderin blijft bungelen.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Twente: Joel Drommel 6; Joel Latibeaudiere 6, Oriol Busquets 6, Xandro Schenk 6, Calvin Verdonk 6; Lindon Selahi 6, Godfried Roemeratoe 5,5, Javier Espinosa 6; Aitor Cantalapiedra 5,5, Haris Vuckic 6,5, Rafik Zekhnini 6,5.

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 6; Tom Hiariej 4,5, Michael Heylen 5, Ferhat Görgülü 5, Lorenzo Burnet 5; Michael Chacón 5, Setgio Peña 5,5; Luciano Slagveer 5, Michael de Leeuw 5, Nikolai Laursen 4,5; Jafar Arias. 4,5

Man of the match: Haris Vuckic

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling