Vertrouwen in Senesi: "Zou moeiteloos meespelen bij Ajax"

Vertrouwen in Senesi: "Zou moeiteloos meespelen bij Ajax"

25 oktober 2019 – Marcos Senesi kent nog niet echt een lekkere start bij Feyenoord. De Argentijn maakte in de wedstrijd tegen FC Emmen en Heracles Almelo geen beste indruk en kon het team ook donderdag tegen Young Boys niet voor een nederlaag behoeden. Toch moet hij volgens Jan Everse vertrouwen krijgen.

De topaanwinst van Feyenoord beschikt volgens Everse over genoeg kwaliteiten. "Ik vond het van Jaap Stam een slechte keuze hem op de bank te houden", zegt de oud-trainer van onder meer Sparta en sc Heerenveen tegen RTV Rijnmond. "Je moet hem vertrouwen geven. Als hij bij Ajax had gezeten, speelt hij moeiteloos mee. Dat is een ander elftal dan Feyenoord. Hij komt in een dramaelftal terecht. Misschien is het gek, ik denk dat die jongen er toch gaat komen."

Ook over Steven Berghuis, die bij absentie van Eric Botteghin de aanvoerdersband draagt, heeft Everse een duidelijke mening. Hij vindt de buitenspeler niet de geschikte captain. "Berghuis heeft het absoluut niet om leider te zijn, dat is geen persoonlijkheid. Hij heeft wel een grote mond en hij wil alles doen, maar geen persoonlijkheid", vindt Everse.

gerelateerd