Spelers Rangers bekogeld door Porto-fans, Gerrard wil onderzoek

Spelers Rangers bekogeld door Porto-fans, Gerrard wil onderzoek

25 oktober 2019 – Steven Gerrard heeft voetbalbond UEFA opgeroepen een onderzoek te starten naar supporters van FC Porto die gisteravond tijdens het Europa League-duel met Rangers spelers van de Schotse ploeg met spullen bekogelden. Er zouden aanstekers en munten op het veld zijn gegooid.Slachtoffers van de actie zouden Connor Goldson en Alfredo Morelos zijn. Laatstgenoemde was vlak voor rust verantwoordelijk voor de gelijkmaker, waardoor Porto en Rangers met een 1-1 stand gingen rusten. Dit bleek later ook de eindstand te zijn. Bij het vieren van de gelijkmaker door de spelers van de Schotse grootmacht ging het al mis. "Er werden veel aanstekers en munten gegooid", wordt Goldson na afloop geciteerd door de BBC.

"Toen zei de scheidsrechter dat ik moest stoppen met vieren en weg moest lopen. Ik pakte de aansteker en de munt op en vertelde het hem, maar er werd niets gedaan." Goldson heeft geen goed woord over voor het gedrag van de Portugese supporters. "Ik begrijp dat je een passie voor je team hebt, maar ik denk niet dat dit acceptabel is."

Veiligheid spelers
Rangers-trainer Gerrard zegt tegen de BBC het gooien van spullen door de thuisfans op het moment zelf niet te hebben gezien en er pas later over te hebben gehoord. "Dit is iets wat we niet graag zien. We moeten denken aan de veiligheid van onze spelers. Dit moet stoppen. Dus ik denk dat de UEFA daarnaar moet gaan kijken en moet proberen het aan te pakken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 9 april 2020

  2. woensdag 8 april 2020