Slot: "Met PSV staat onze beste tegenstander tot nu toe op veld"

25 oktober 2019, 14:47

AZ is zonder kleerscheuren uit het Europese duel met Astana (6-0) gekomen. Te veel schade kan de ploeg ook niet gebruiken, want over twee dagen wacht de topper in Eindhoven tegen PSV. "Op basis van gisteren heb ik wel het vermoeden dat iedereen er goed uit gekomen is en fit is om zondag te spelen", aldus Arne Slot.

"Ondanks dat we een jonge groep hebben, zijn onze spelers zich ervan bewust wat het betekent om elke drie à vier dagen de fysieke prestatie te leveren die nodig is voor een goed resultaat. Dat hebben wij in alle negentien wedstrijden laten zien", zegt Slot op het clubkanaal van AZ. "Al geldt dat eigenlijk niet voor het allereerste duel, met Häcken, maar toen was het 45 graden in het stadion."

Slot ziet in PSV een grote test voor AZ. "Met PSV staat zondag waarschijnlijk onze beste tegenstander tot nu toe in dit seizoen op het veld. Een ontzettend sterke ploeg die thuis al heel lang niet meer heeft verloren, volgens mij al anderhalf jaar lang. Voor ons is het dus een prachtige uitdaging om daar te spelen."

Lees ook: Malen en Bergwijn nog twijfelachtig voor duel met AZ

De keuzeheer van AZ is ook benieuwd naar het duel. "De zijn heel nieuwsgierig of wij kunnen spelen zoals we altijd doen of dat PSV ons misschien wel veel hoger en fanatieker onder druk zet, waardoor wij wat minder veel de bal hebben." Dat PSV Nick Viergever en Jorrit Hendrix mist en mogelijk ook Steven Bergwijn en/of Donyell Malen, zegt Slot weinig. "PSV is een topclub en heeft elke positie dubbel bezet. Missen zij iemand, dan staat er een andere goede speler. Dat is bij ons trouwens net zo. Wij missen momenteel Gudmundsson en lossen dat dan ook op."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen