Malen en Bergwijn nog twijfelachtig voor duel met AZ

25 oktober 2019, 14:08   Bijgewerkt: 25 oktober 2019, 14:46

Hoewel Donyell Malen en Steven Bergwijn goed herstellen, vormen beiden een vraagteken voor de thuiswedstrijd van PSV tegen AZ. Malen ontbrak donderdag tegen LASK Linz vanwege een enkelblessure, Bergwijn kreeg in dat Europese duel last van zijn hamstring. "Met Donyell en Steven gaat het goed. We bekijken na de laatste training of ze klaar zijn voor AZ", aldus Mark van Bommel.

De PSV-trainer stelde achteraf dat hij Bergwijn donderdag had moeten wisselen. Op het moment dat het niet meer ging bij de aanvaller, was Van Bommel al door zijn wissels heen. "Steven vond dat hij door kon spelen gisteren, omdat het wegtrok. Hem wel of niet wisselen is mijn verantwoordelijkheid", aldus Van Bommel.

Lees ook: Bergwijn over blessure: "Misschien moeten laten wisselen"

Bergwijn en/of Malen afwezig tegen AZ zou een enorme aderlating zijn voor PSV, ook al weet Bergwijn dit seizoen het doel nog maar moeilijk te vinden. "Steven scoort minder (drie in totaal, red.), maar geeft wel meer assists (zeven). Hij is onzichtbaar belangrijk", citeert het clubkanaal van PSV hun trainer. "Hij is voor mij één van de eerste die op het bord staat."

Slot: "Met PSV staat onze beste tegenstander tot nu toe op veld"

Van Bommel kan sowieso niet beschikken over de geschorsten Jorrit Hendrix en Nick Viergever. Laatstgenoemde speelde tegen Linz met Daniel Schwaab aan zijn zijde. De Duitser start ook tegen AZ in de basis, kondigde Van Bommel aan. Hij liet in het midden met wie, maar Timo Baumgartl is het meest logisch. Oliver Boscagli zou een optie kunnen zijn. "Ik heb Daniel laten spelen omdat hij een aantal wedstrijden niet heeft gespeeld. Daarnaast ligt het niveau gewoon heel dicht bij elkaar."

Met wie dan ook, PSV hunkert weer na een zege. De Eindhovenaren verloren zaterdag bij FC Utrecht en kwamen tegen Linz niet tot scoren. "Ondanks het resultaat gisteren hebben we best aardig gespeeld. Als je met 1-0 of 6-0 wint heb je een fantastische wedstrijd gespeeld. Ik maak me pas druk als we twee keer weggespeeld worden en geen schijn van kans hebben. Dat is niet zo", aldus Van Bommel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen