Bosz verwacht na doelpuntloze duels weer goals van Leverkusen

25 oktober 2019, 14:06

Na de 1-0 nederlaag tegen Atlético Madrid vervolgt Bayer Leverkusen zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Werder Bremen. De ploeg van Peter Bosz vindt vaak makkelijk het doel, maar kwam zowel in het Wanda Metropolitano als een week geleden tegen Eintracht Frankfurt (3-0) niet tot scoren. De Nederlandse trainer verwacht dat de doelpuntendroogte niet lang aanhoudt.

Volgens Bosz hebben de recente nederlagen verschillende oorzaken. "Tegen Atlético waren we slecht in de laatste pass en creëerden we geen echt grote kans. Tegen Frankfurt creëerden we wel veel kansen, maar scoorden we niet", zegt hij vrijdag op de persconferentie  "Het vertrouwen is daar, maar we moeten ons op alle gebieden blijven verbeteren."

Bosz herhaalt dat het doel van Leverkusen is om veel doelpunten te maken. "We hebben nu twee wedstrijden op rij niet gescoord, wat kan gebeuren. We praten veel met de spelers en proberen, zo goed als dat kan in een Engelse week, te trainen", vervolgt hij. "We spelen nu vier keer op rij thuis. We zijn eigenlijk altijd goed voor doelpunten en hebben een speelstijl waar veel uit te halen valt."

Leverkusen staat negende in de Bundesliga, maar heeft slechts twee punten minder dan koploper Borussia Mönchengladbach. "De kleine achterstand naar de eerste plaats maakt het heel spannend. Dat had iemand verwacht. Het staat allemaal heel dicht bij elkaar in de competitie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen