AS Roma voelt zich bestolen door Schotse arbiter Collum

25 oktober 2019, 11:45

De Schotse scheidsrechter William Collum was donderdagavond de gebeten hond bij AS Roma. De arbiter gaf in de blessuretijd van het Europa League-duel met Borussia Mönchengladbach een strafschop aan de Duitse club na 'hands' van Chris Smalling. De van Manchester United gehuurde verdediger kreeg de bal echter in zijn gezicht geschoten.

Omdat de arbiter het bij het verkeerde eind had, kwam Borussia Mönchengladbach vlak voor tijd op 1-1. "Dit is moeilijk te accepteren", zegt Roma-coach Paulo Fonseca tegenover Italiaanse media. "De spelers zijn er kapot van. We speelden tegen de koploper van de Bundesliga en hadden ondanks wat moeilijkheden continu controle over de wedstrijd. We verdienden een ander resultaat."

In tegenstelling tot Fonseca spaarde Edin Dzeko de scheidsrechter niet. "Zo'n fout mag niet op dit niveau worden gemaakt. Het beïnvloedt het resultaat en de stand in de groep. Nu moeten we nog drie wedstrijden spelen waarin van alles kan gebeuren. Een overwinning had alles veel makkelijker gemaakt. Ik begrijp de scheidsrechter niet. Hij was zo zeker van zijn zaak, maar ik zag dat Smalling de bal in zijn gezicht kreeg. Ik stond versteld toen ik de herhaling op tv zag", aldus de spits. "De scheidsrechter hield vol dat het een penalty was, maar je zag de balafdruk op het gezicht van Smalling."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen