Hake koestert geen wrok richting Cambuur: "Het is zoals het is"

25 oktober 2019, 10:59

René Hake neemt het vrijdagavond met het verrassend goed gestarte Jong FC Utrecht op tegen SC Cambuur, de oude club van de Drentse trainer. Onder Hake maakte de club uit Leeuwarden in anderhalf jaar tijd nimmer indruk, terwijl Cambuur dit seizoen met Henk de Jong aan het roer aan kop gaat in de Eerste Divisie. Rancune richting zijn oude club voelt Hake echter niet.

Hake werd in de winter van 2018 aangesteld als trainer van Cambuur. In zijn eerste half jaar leidde hij de Leeuwarders naar de achtste plaats. Afgelopen seizoen werd de Friese club slechts tiende. "Het was misschien niet altijd spektakel, maar ik vind nog steeds dat we het maximale eruit hebben gehaald met de spelers die we toen hadden", blikt Hake terug in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Door bijvoorbeeld de onzekerheid over het nieuwe stadion kon niet alles wat we eerst nog wel voor ogen hadden."

Dat Cambuur is opgeleefd sinds zijn vertrek afgelopen zomer, is ook Hake niet ontgaan. "De mogelijkheden bij Cambuur zijn nu groter dan toen ik er zat", zegt hij. "Kijk alleen al naar wat er op de bank zit. Dat zijn andere spelers dan wij tot onze beschikking hadden, bepaalde jongens waren toen niet haalbaar en nu wel. Of me dat frustreert? Nee, hoor. Ik ben blij met waar ik nu zit, bij FC Utrecht. Ik koester geen wrok; het is zoals het is."

Hake beschouwt Cambuur - zoals het nu gaat - als een titelkandidaat. Hij gunt de Leeuwarders het kampioenschap meer dan een club als NAC Breda of De Graafschap. "Want ik heb meer met een club waar ik heb gewerkt dan waar ik niet heb gewerkt. De gunfactor is er. Maar niet in de wedstrijden tegen ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen