Transferweekje: Koeman-clausule, Zlatan en Mourinho

26 oktober 2019, 15:36

Nog iets meer dan twee maanden en dan opent de winterse transferwindow. De geruchtenmachine gaat daarom steeds meer draaien. Er wordt druk gespeculeerd over transfers die in de winter of daarna kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Koeman concurreert met Xavi

Nico-Jan Hoogma, technisch directeur van de KNVB, verklapte onlangs bij Goedemorgen Eredivisie dat bondscoach Ronald Koeman een clausule in zijn contract heeft staan waardoor hij Oranje kan verruilen voor FC Barcelona. Hoewel Koeman volgens Spaanse media een serieuze kandidaat is om Ernesto Valverde op te volgen, denkt het Algemeen Dagblad dat de Oranje-bondscoach niet de droomkandidaat is. Dat is namelijk oud-speler Xavi, die sinds juni in bezit is van de benodigde trainerspapieren. Slecht nieuws dus voor Koeman, die ervan droomt als trainer terug te keren bij de club waar hij als speler furore maakte. Voor het Nederlands elftal, onder Koeman teruggekeerd naar de wereldtop, is dat echter goed nieuws.

{image[336825][right-half][]}Toekomst van Ibrahimovic

Los Angeles Galaxy mag dan uitgeschakeld zijn voor de MLS-titel, Zlatan Ibrahimovic blijft de gemoederen bezig houden. De 38-jarige Zweed is bij Galaxy in het bezit van een aflopend contract, maar weet nog niet van ophouden. Want ondanks zijn leeftijd, is Ibracadabra nog niet versleten. In het afgelopen MLS-seizoen scoorde hij 31 keer in evenzoveel wedstrijden. Naar eigen zeggen staan de clubs ook voor hem in de rij. Vooral Italiaanse clubs (Napoli, Internazionale, Genoa en Bologna) worden genoemd. Maar ook Manchester United en Boca Juniors passeerden de revue. Zelf houdt Ibrahimovic zijn toekomst nog in het ongewisse. Tot die tijd blijft een langer verblijf bij Los Angeles Galaxy ook een optie.

Mourinho op Duitse les

De Revierderby tussen Schalke 04 en Borussia Dortmund wordt cruciaal voor Lucien Favre. De toekomst van de Dortmund-trainer staat op het spel. Een nederlaag in Gelsenkirchen hoeft nog niet zijn doodvonnis te betekenen, maar zal het krediet wel in rap tempo doen afnemen. Op de achtergrond wordt José Mourinho al genoemd als opvolger van de van Favre. Nou wordt clubloze Special One bij zowat iedere aansprekende club genoemd, maar BILD heeft een interessant detail: Mourinho zit al op Duitse les en zou er inmiddels enkele malen contact zijn geweest tussen trainer en club.

{image[337327][right-half][]}Inter en United azen op Müller

Het huwelijk tussen Bayern München en Thomas Müller vertoont steeds meer scheuren. De dertigjarige aanvaller was al ontevreden over zijn rol bij Der Rekordmeister en nu komt de belangstelling ook steeds meer op gang. Ajax flirtte al met Müller. Echter is de vraag hoe serieus dat is. De meest recente berichten zijn dat Internazionale steeds geïnteresseerder raakt in de Duitser. Althans, dat meldt Kicker. Volgens BILD is er ook een andere kaper op de kust: Manchester United. Louis van Gaal probeerde hem in het verleden al naar Old Trafford te lokken. Die pogingen mislukten destijds. Gezien Müllers huidige situatie zouden avances nu meer kans van slagen moeten hebben.

Arias naar Italië?

Santiago Arias staat binnenkort mogelijk niet meer op de loonlijst bij Atlético Madrid. Door de komst van Kieran Trippier komt de oud-PSV'er slechts mondjesmaat aan spelen toe. Trainer Diego Simeone stelde de Colombiaanse rechtsback in de huidige jaargang nog maar drie keer op. AC Milan biedt Arias mogelijk uitkomst. Volgens Tuttosport prijkt de naam van de Colombiaanse vleugelverdediger op een lijstje van de gevallen Italiaanse club. Naast Arias heeft Milan ook Zeki Celik (OSC Lille) en Serge Aurier (Tottenham Hotspur) ook genoteerd. Of de Colombiaan een overstap naar de Serie A ziet zitten of voor zijn kansen bij Atlético wil gaan, is niet bekend.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen